Ulefone Be Pure, positief verrast

3. Design en bouwkwaliteit

 

Het is een heel degelijk gebouwde telefoon, zeker vergeleken met de eerdere toestellen die ik heb gehad. Het valt op door de lichte ronding aan de achterkant met de prettige backcover. Er zit een klein patroon in waardoor het niet zo’n gladde achterkant is waarbij je al snel het gevoel hebt dat je de grip verliest. Wat me wel minder bevalt is de witte backcover in combinatie met de zilveren tussenrand en zwarte voorkant. Het logo van Ulefone is wel netjes weggewerkt zonder al te veel poespas.

preview-bepure1 (Foto: rene90)

Verder is op de achterkant de camera met flash te vinden en onderaan de speaker. Wel iets anders dan normaal is dat je aan de linkerkant van het toestel de volume-knoppen vindt, wat nogal wennen is. Rechts dan ook de aan/uit-knop en bovenop het toestel de 3.5 mm jack voor een koptelefoon en daarnaast de micro-USB aansluiting voor het opladen.

Als ik dan wat meer kijk naar de bouwkwaliteit is er eigenlijk weinig op aan te merken. Alle knoppen zitten strak in de behuizing zonder speling, en ook alle naden sluiten netjes aan. Zelf heb ik vaak het toestel op trillen staan, wat bij elk toestel weer anders is. De ene keer trilt gelijk het toestel van de tafel af, de andere keer merk je het niet eens. De Be Pure bevalt me eigenlijk prima op dit gebied en doet het goed zonder dat de hele telefoon meetrilt of alles wat er bij in de buurt ligt.

Het enige wat ik oprecht mis is een notificatie-led. Dit is iets wat Ulefone redelijk makkelijk had kunnen inbouwen aangezien er onderaan het toestel 3 fysieke knoppen zitten die wel verlicht zijn, zonde dat ze hier niet softwarematig hier iets mee gedaan hebben. Nu zal je het toestel dus elke keer moeten unlocken om te kijken of er meldingen zijn.