DVD: Top Gear Volume 1 Black Edition

In Engeland is de immens populaire Britse autoshow Top Gear inmiddels al klaar met het uitzenden van haar zeventiende seizoen, in Nederland neemt Veronica het uitzenden van de serie voor haar rekening. Zoals zo vaak met buitenlandse series loopt Nederland wat achter met de seizoenen, zo ook met Top Gear. Voor wie niet kan wachten op het negentiende seizoen is er nu een tweetal dvd-boxen op de markt die je nog wat langer laten genieten van Clarkson, Hammond, May en The Stig: Top Gear Volume 1 en Volume 2, de Black & White Edition.

Top Gear Volume 1 cover

Seizoen 15 start met Jeremy Clarkson die een nieuwe Bentley gaat testen op het eigen testcircuit van Top Gear. Deze peperdure Bentley Continental Supersports wordt door de kalende presentator flink over de baan gegooid; deze test geeft je direct weer het juiste Top Gear-gevoel. Kijkend naar het item voelt het weer vertrouwd aan en weet je dat ze weer gewoon doorgaan waar ze gebleven waren. Uiteraard gaat The Stig daarna kijken hoe snel deze auto is ten opzichte van andere wagens die hij heeft getest. Dan weet je ook meteen weer dat de afleveringen werden uitgezonden ten tijde van de WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010: uit de stereo van de Bentley komt namelijk het vervelende geluid van de vuvuzela. 

The Stig is overigens niet meer dezelfde persoon als in het veertiende seizoen; coureur Ben Collins liet in zijn autobiografie doorschemeren dat hij degene was in het beruchte witte racepak en dat lieten de BBC en Top Gear niet ongemoeid, dus hebben ze voor dit seizoen een nieuwe Stig aangenomen. Gedurende het seizoen worden ook een aantal grapjes gemaakt over deze deserteur Ben Collins. 

Top Gear Volume 1 screenshot

Op Top Gear Volume 1 zie je verder de reguliere afleveringen van het vijftiende seizoen met daarin onder andere Jeremy die in de driewielige Reliant Robin gaat rijden en daar niet echt positief over is. Daarnaast zie je James May die naar de top van de IJslandse vulkaan rijdt, de vulkaan die zoveel ophef veroorzaakte vorig jaar, en Richard Hammond zorgt voor een mooi afscheid van de oude 'reasonably priced car'; de Chevrolet Lacetti. Sterren die dit seizoen langskomen zijn onder andere Rubens Barichello, Rupert Grint, Tom Cruise en Cameron Diaz. Het is eigenlijk gewoon lekker ouderwets Top Gear met veel snelle auto's, gekke filmpjes en leuke gasten. Als fan mag deze box niet bij jou ontbreken.


De dvd-box wordt geleverd met drie dvd's met daarop de afleveringen van seizoen 15 en een dvd met extra's, daarnaast vind je in één van de doosjes een boekje met de gehele geschiedenis van Top Gear. De extra's bestaan uit: De reis van James May, Bentley Continental Supersports Stig, James bereidt een vulkanenlunch, James checkt de bandendruk van Hilux, Jeremy rijdt in een bubble-auto, Alastair Campbell op het circuit en The Stig in een Porsche 911 Sports Classic. Stuk voor stuk leuke extra's die je nog even meenemen in de wereld van Top Gear. Sommige extra's zijn in verkorte versie te zien geweest in de afleveringen; als extra zie je dan de uitgebreidere versie. Het boekje met de geschiedenis geeft in een notendop weer hoe het autoprogramma heeft kunnen uitgroeien tot een wereldwijd exportproduct.