DVD: Rio

Rio is een vrolijke animatiefilm die zich grotendeels afspeelt in het kleurrijke Rio de Janeiro. De blauwe ara Blu wordt op jonge leeftijd ontvoerd door smokkelaars en meegenomen naar Amerika, waar hij gevonden wordt door Linda. Linda ontfermt zich over Blu en de twee worden onafscheidelijke maatjes. Op een dag staat de Braziliaanse Tulio voor de deur, een vogelliefhebber die vogels probeert te redden van smokkelaars en dergelijke narigheid, en Blu graag wil koppelen aan het ara-vrouwtje Jewel. Linda besluit Blu mee te nemen naar Rio, maar de twee raken elkaar al snel kwijt. Blu en Jewel moeten het opnemen tegen een groepje smokkelaars en de kwaadaardige ex-showvogel Nigel, en Blu zal zelfs nog moeten leren vliegen...

Rio dvd cover

Rio is een hartstikke leuke film voor kinderen, die alle kleurtjes en vrolijke liedjes zeker zullen waarderen. Ook volwassenen zullen zich met Rio best vermaken, al zit er in deze film wat minder 'volwassen' humor dan in veel andere recente animatiefilms. Desalniettemin zijn de animaties en gekke typetjes best vermakelijk en ook het intronummer van de kwaadaardige Nigel zit goed in elkaar.

Nigel

Wat betreft de extra's is de DVD van Rio ietwat teleurstellend. Bij animatiefilms tonen de extra's soms een kijkje achter de schermen, wat voor liefhebbers vaak heel interessant is om te bekijken. Het enige wat hier enigszins in de buurt komt is de deleted scene "Fruit Stand", waarbij van aan elkaar geplakte storyboard-beelden een korte scene is gemaakt. De snelle tekeningen zijn best leuk om te bekijken en de scene is best vermakelijk, al is het wel erg kort en is het ook wel wat jammer dat het niet zo goed uitgewerkt is. Verder biedt de DVD de videoclip van Taio Cruz' nummer "Telling the World". Hier zijn enkele figuurtjes uit de film in de clip verwerkt, wat best geinig gedaan is. Voor mensen die de officiële DVD hebben is er ook de optie om speciale levels van Angry Birds Rio te downloaden. De samenwerking met Angry Birds wordt je meteen onder de neus geduwt als je de DVD in de speler stopt, en er zijn wat korte filmpjes van Angry Birds in een Rio-setting toegevoegd. Voor de film voegt het verder niet echt wat toe.

Linda en Blu

Kortom, mocht je Rio een leuke film vinden om te hebben, dan is het altijd prima om de DVD aan te schaffen. De mooie animaties en felle kleuren zijn het waard om in goede kwaliteit bekeken te worden. Voor de extra's hoef je het echter niet bepaald te doen, behalve misschien als je een Angry Birds verslaving hebt.