CD: Turn up the Beach

Afgelopen 9 juli was het strand van IJmuiden decor voor Turn Up the Beach. Radio 538 besloot er een compilatie van te maken en dit op cd uit te brengen. Het resultaat was positiever dan vooraf gedacht.

De tracklist bestaat uiteraard vooral uit nummers en DJ's die ook op het feest te zien en te horen waren. Naast deze nummers is er door 538 ook gekozen voor nummers die momenteel hot zijn en veel op de radiostations te horen zijn. Dit zorgt voor een flinke dosis Nederlandse house samen met toppers uit het buitenland als Martin Solveig.

Wie we vooral vaak op de plaat terugvinden is onze eigen Afrojack. Na Give me Everything is hij zo'n beetje op ieder feest met een grote naam aanwezig. Zijn track Selecta zorgt voor een sterke opening van de cd, die vooral wordt gekenmerkt door middelmatige hits. Bon Bon van Pitbull zorgt wederom voor een dieptepunt van de schijf. Verder zijn Vato Gonzalez, Sander van Doorn, en Tiësto op de plaat te horen. Laatstgenoemde levert overigens samen met Hardwell nog een geweldige hit af; Zero 76 is vlak voor het einde van de cd te horen.

Verder is er nog een tweede cd. Deze is gemixt door onze grote vriend Marco Cobussen. In principe is deze schijf identiek aan de eerste, ware het niet dat er vijf hits bij zijn geplakt waaronder Avicii met Sweet Dreams. Verder is het mixwerk allemaal niet zo speciaal en heeft het voor mij eigenlijk vrij weinig meerwaarde.

Al met al een aardige cd, zeker in combinatie met de beelden die op het feest zijn geschoten (zie filmpje hierboven). Er zitten veel hits bij van dit moment, die natuurlijk niet voor niets als hit worden beschouwd, deze nummers zijn zeker het beluisteren waard. Dit zorgt voor een leuke cd die prima te beluisteren is, ook buiten de zomer. De tweede cd had wat mij betreft weg kunnen blijven, de meerwaarde hiervan ontgaat mij een beetje.