F.3.A.R.

Ongewone multiplayer
De multiplayer is een moedige stap van de makers. Ze hebben namelijk de standaard deathmatch overboord gegooid en hebben er vier nieuwe game-modes tegenaan gegooid. Contractions heeft het meeste weg van nazi-zombies en laten je door verschillende waves met vijanden vechten waarna je kort de tijd hebt om wapens te verzamelen of barrières op te bouwen. De Soul Survivor en Soul King-modi laten je als een geest door het level wanen met computergestuurde vijanden die je kunt overnemen om zo op de anderen te jagen. Zodra je wordt neergeschoten worden je punten gehalveerd en begin je weer als geest. De laatste modus heet FUCKING RUN! en laat je samen met vier andere lotgenoten rennen voor een muur des doods die op je afkomt. Zodra een van je teamleden of jijzelf deze muur raakt, is het hele team af.

De multiplayermaps zijn erg leuk en zijn, dankzij de vier verschillende gamemodes, een stuk anders dan wat je gewoonlijk online speelt. Dit zorgt ervoor dat F.3.A.R. een langere houdbaarheidsdatum heeft. Als Alma in de multiplayer wedstrijden verschijnt loopt de spanning hoger op. Zodra je naar haar staart of op haar schiet kan er van alles met je gebeuren. Zo neemt ze bijvoorbeeld je zicht weg, teleporteert ze je naar de andere kant van de map of roept ze een bloeddorstig beest op dat je achterna jaagt. Wat echter een grote teleurstelling is, is dat de multiplayer niet splitscreen online gespeeld kan worden. Alleen offline kun je met elkaar door de multiplayer levels gaan, maar zodra je online wil sta je er alleen voor. Dit is een erg vreemde keuze voor een game die zijn campaign wel volledig met twee spelers laat spelen.

F3AR

Conclusie
Als FPS zit F.3.A.R. goed in elkaar. De grote open vuurgechten zijn spannend, maar missen momenten om adem te halen en te genieten van de grimmige sfeer. De schrikmomenten zijn erg schaars en het voelt alsof de makers hun inspiratie kwijt zijn met deze momenten. De multiplayer is goed uitgevoerd en kan erg populair worden bij fans. De campaign duurt ongeveer zes uur, waarna je het nog een keer als Fettel kan doorspelen. Dit is zeker aan te raden aangezien Fettel een erg tof persoon is. Wat betreft de F.E.A.R.-serie zou een reboot met nieuwe personages niet misstaan om het weer echt eng te maken.

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Staat sterk als shooter
- Alma is niet meer eng
7,0
+ Paxton Fettel
- Vuurgevechten worden langdradig
+ Ongewone Multiplayermodi 
- Lichamen bewegen houterig