We Sing Encore

Exclusief op de Wii

We Sing Encore

De keeltjes zijn gesmeerd, het alcoholpercentage gaat al richting ‘comazuipen’, het is weer tijd voor een zangspel! Nadat de Xbox 360 al is voorzien van Lips en de PlayStation 3 heeft een succestitel met SingStar. Nu is er het tweede deel in dé zanggame voor de Wii, namelijk We Sing Encore. Is dit spel echt een topper voor de karaoke-collectie of is het een valse noot geworden?

Karaokegames blijven een vreemd fenomeen. Wanneer mensen ‘vroeger’ een liedje wilden zingen in het bijzijn van mensen gingen ze naar zoiets als een karaokebar, waarin de tienermeiden op hun favoriete liedje van de Backstreet Boys zaten te blèren. Wanneer de mannen genoeg bier in hun mik hadden gegooid, durfden ook zij een liedje te zingen onder luid gejuich van het publiek. Hedendaags gaat deze zangstrijd iets anders. Wanneer mensen genoeg lef hebben doen ze mee aan X-Factor of Idols, maar voor de rest is er altijd nog een digitale versie van de karaokebar. Bij de eerder genoemde spellen als Singstar en Lips was het altijd noodzakelijk dat je goed zong, aangezien de game je afstrafte als je het liedje niet op de goede hoogte zong. Een echt goed karaokespel was er dus nog niet, maar met We Sing Encore is die er dan eindelijk. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om de digitale jury jouw zangstijl een cijfer te geven, maar de karaoke-functie in dit spel is heerlijk. Lekker een van de veertig liedjes kiezen en met een groep mensen meezingen/dansen.

We Sing Encore

Gold!
De liedjes die in het spel zitten zijn ook voor iedereen gemaakt.  Met liedjes die uit de jaren ’70 komen tot liedjes die nog niet lang geleden een hit zijn geweest, ze zijn allemaal aanwezig. Lekker meezingen met een foute jaren ’80 hit als ‘Gold’, of al je emoties in het liedje ‘Yellow’ van Coldplay stoppen, het voelt allemaal goed aan. Over de soundtrack zelf valt weinig aan te merken, behalve dat er niet heel veel liedjes inzitten. Met veertig liedjes ben je wel even zoet, maar dat is duidelijk te kort om vaker terug te keren in deze virtuele karaokebar. Er zal geen DLC komen en dat is toch wel een gemiste kans, dan zal het gewoon wachten zijn op een nieuw deel in de serie, die er wel schijnt aan te komen.

Always believe in your so-oul
Voor die veertig aanwezige liedjes zijn er wel genoeg gamemodes die je bezig zullen houden. Omdat het natuurlijk een spel is dat heerlijk te spelen valt in de multiplayer zijn er in totaal acht multiplayer modes aanwezig. In versus mode is het gewoon een tegen een, wie het liedje het beste zingt die wint. Met ‘Pass The Mic’ moet iedereen in je zanggroep een stukje zingen, waarna je direct de microfoon moet doorgeven. Doordat het spel werkt met bedrade microfoons kan dit nogal eens fout aflopen. Deze modes zijn niet geheel origineel, maar wel leuk als toevoeging in het spel. Wel nieuw was de ‘First to 5000’ mode, waarin je gewoon zo lang mogelijk moet zingen totdat je 5000 punten in het spel hebt verdiend. Voor de eenzame zanger(es) is er ook genoeg te doen. De standaardmode waarin je kunt zingen en de karaokemode zijn bekend, maar er zitten ook nog meer dan dertig zanglessen in het spel. Uiteraard maken deze lessen je niet de beste zanger van Nederland, maar het zorgt er zeker voor dat je beter bent in het spel. De jukebox-mode speelt de liedjes inclusief clip op de achtergrond af, dus wanneer je de soundtrack in het spel legendarisch vindt kun je dit gewoon aanzetten en genieten.

We Sing Encore

Conclusie:
We Sing Encore is een spel dat weinig fout doet. Het zingen werkt goed, de verschillende toonhoogtes staan duidelijk aangegeven en het spel geeft ook goed aan wat je fout doet. De veertig liedjes zijn over het algemeen gezien erg leuk en dat de officiële clips erbij zitten is ook een pluspunt. Helaas zijn het maar veertig liedjes en ben je daarop al snel uitgekeken. Het is hierdoor een spel dat je vooral op een feestje uit de kast pakt, waarna je het gaat spelen met mensen die het nog niet kennen. De mulitplayermodes zijn hier dan ook goed voor, met acht verschillende gamemodes is het zeker een avondje vertier waardig. We Sing Encore is dan ook zeker geen valse noot geworden, het spel biedt een hoop vermaak, met als hoogtepunt de karaokemode. Hiermee haal je het gevoel van de karaokebar naar de huiskamer, en in dat opzicht is het spel zeker geslaagd.

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Goede soundtrack...
- ...maar niet al te groot
7,5
+ Karaokemodes
- Niet heel veel replaywaarde