Endless Ocean

In de oneindige oceaan kun je jezelf soms een beetje eenzaam voelen tussen al die vissen. Gelukkig kun je ook online spelen met een vriend. Uiteraard moet je eerst de Friendcodes uitwisselen en toevoegen, maar daarna kun je saampjes de zee in.

Onder water is er geen mogelijkheid om te praten, je kunt enkel seinen. Dit seinen gebeurt door middel van standaardzinnen die je kiest met het d-pad. Je hebt onder andere keuze uit ‘follow me’ en ‘look over there’ en soortgelijke standaardzinnen. Online spelen is overigens alleen mogelijk als beide spelers over een versie beschikken uit dezelfde regio. Een Amerikaan kan dus niet met een Europeaan spelen, ondanks dat ze elkaars Friendcode hebben.

Het uiterlijk van Endless Ocean is verrassend mooi te noemen zonder dat de game volgestopt zit met grafische poespas. Het koraal is erg kleurrijk en er zwemmen talloze vissen in de zee die allemaal hun eigen ding doen. Hierdoor komen de verschillende koraalriffen erg levendig over. Het enige dat jammer is, is dat er tussen de koraalriffen vrijwel niets te doen is. Er zitten heel grote stukken zee in de game waar weinig tot niets te beleven is. Deze stukken kun je dan ook het beste met de boot bevaren zodat je het zwemmen beperkt tot gebieden waar er wat te beleven valt.

Onderwater is er serene rust

Endless Ocean kent een soundtrack voor de momenten dat je op de boot zit, of aan het duiken bent. Op de boot is het prima dat je muziek hoort, maar als je onder water zit hoort dat niet. Het is daarom aan te raden de muziek uit te zetten en enkel voor de geluidseffecten te gaan tijdens het duiken. Het geluid is dan precies zoals het hoort: je hoort wat bubbels en de ademhaling van de duiker. Verder is er een serene rust.
De main theme van de soundtrack, welke je hoort in het beginscherm, verdient overigens wel een extra vermelding. Goede rustgevende track met mooie vrouwelijke vocals!

Dankzij de prima visuals en de goede geluidseffecten komt Endless Ocean vrij realistisch over. Het enige dat wel jammer is, is dat er vrijwel geen aandacht gegeven wordt aan alle zaken die toch belangrijk zijn in de duikwereld. Zo wordt er bijvoorbeeld aangegeven hoeveel zuurstof je nog in je flessen hebt, maar als deze op is heeft dat verder niet echt consequenties: je gaat simpelweg terug naar de boot. Doodgaan in de game is er dus niet bij. Een ander onderwerp dat de game mist is het gebruik van de gebarentaal voor duikers die aangeven hoe het met je gaat. Vooral in de multiplayer zou het leuk zijn als je deze zou kunnen gebruiken in plaats van de standaard berichtjes via het d-pad.

Het meest vreemde in Endless Ocean (qua realisme) is echter het feit dat je vissen aanraakt en voert. In het echt is dit in koraalgebieden strikt verboden. Ook het meenemen van vissen naar je aquarium is natuurlijk niet toegestaan.


Vanuit de boot kun je kiezen wat je wil gaan doen<\/center>