Prey

Je zoektocht naar je vriendin neemt je van het ene bizarre moment naar het volgende. Hoewel je weet dat je over bepaalde muren kunt lopen geeft dit toch zeker de eerste keer een \\\"oh, vet\\\" moment. Ook de portals, hoewel in mindere mate, zijn erg tof gedaan. Naast de standaard gaten in de ruimte kom je ook dozen tegen waar je doorheen kan kruipen waardoor je plots ergens anders staat. Dat de doos op zijn zij stond en je dus half naar beneden valt geeft ook een leuk desorinterend effect.

<\/center>

Naast deze min of meer standaard toevoegingen kun je dus ook buiten je lichaam treden. Dit zal meermaals nodig zijn om puzzels op te lossen. Deze kunnen verschillen van domweg door een krachtveld heen te lopen en het van de andere kant uitzetten, tot knoppen omzetten, weet in je lichaam treden, lift op, weer uit je lichaam treden om vervolgens ergens anders te zorgen dat je lichaam weer verder kan lopen. Het zijn geen extreem moeilijke puzzels, maar ze bieden wel afwisseling van de hele tijd monsters neerknallen.

Dat laatste is toch waar de game natuurlijk om draait en God de manieren waarop dit kan zijn heerlijk. Elk wapen in de game is eigenlijk vrij standaard en in elke shooter terug te vinden, maar ze zijn zo absurd vormgegeven dat ze echt vernieuwend zijn. Al je wapens zijn namelijk gemaakt van levende wezens. Zo zijn je handgranaten een soort grote spinnen waar je een poot afrukt waarna het beest binnen afzienbare tijd explodeert en je rocket launcher lijkt meer op een lanceerwapen voor vuurvliegjes.

<\/center>

Ook je vijanden komen in alle soorten en maten. Van kleine irritante misvormde honden tot gigantische aliens die nog het meest aan een kruising tussen King Kong en een Balrog doen denken. Al die aliens hebben hun standaard wapens. Dit is op zich wel jammer, want het haalt de verrassing en de al geringe hoeveelheid taktiek wel uit het spel. Zo leer je al snel dat je op sommige vijanden beter geen raketten kunt afschieten en je andere weer liever zo snel mogelijk opblaast. De AI is ook niet echt fantastisch. De standaard aliens zullen nog wel eens dekking zoeken, maar over het algemeen zullen ze op normal niet echt moeilijk dood te maken zijn.