Guitar Hero

Als je de tracklist op de vorige pagina gelezen hebt zul je misschien denken dat er een hoop tracks bijzitten die je niet tof vindt (sommige hardere rock is misschien niet je ding), maar dat valt allemaal wel mee als je eenmaal aan het spelen bent. Ikzelf hou helemaal niet van bijvoorbeeld heavy metal of punk, maar als ik met Guitar Hero bezig ben worden zelfs deze tracks leuk. Het is ook zo dat, hoe beter je wordt in het gitaren, hoe cooler je jezelf voelt. Regelmatig ga je ook meezingen (of schreeuwen, afhankelijk van de track) en ook je benen blijven niet stilstaan.

<\/center>

Het enige dat erg jammer is aan de tracks is dat de gelicenseerde tracks niet door de originele artiesten uitgevoerd zijn... Het zijn zogenaamde covers en hoewel deze ijzersterk uitgevoerd zijn is dit toch jammer. Ik kwam er overigens pas achter na het horen van Killer Queen van Queen, en dit is een track die je pas later unlocked. Dit laat dus wel een beetje zien dat de covers echt goed zijn.

In Guitar Hero heb je een aantal verschillende opties, je kan gewoon losse tracks doen (quick play) en je kan een carrière beginnen. In de carrière-mode begin je met optreden in een kelder ergens in een buitenwijk en eindig je in een gigantisch stadion. Elke keer als je vier van de vijf tracks van de locatie gehaald hebt ga je een locatie verder. Als je klaar bent met de carrière-mode mag je jezelf een echte Guitar Hero noemen en kun je het proberen op een moeilijker niveau. In totaal zijn er vier niveaus: easy, medium, hard en expert. Op easy gebruik je maar drie van de vijf toetsen en op medium maar vier. Vanaf hard komen alle vijf de knoppen voor de verschillende noten aan bod en is het pas écht gitaren. Je zal hier ook echt flink moeten oefenen, want zelfs als je de nummers kent blijft het lastig om vijf knoppen met vier vingers te besturen. De voldoening is echter enorm groot als je aan het einde van een track in beeld ziet staan ‘You Rock!’. Je voelt je een echte gitarist dan!

<\/center>

Naast de singleplayer quick play en carrière is er ook een multiplayer mode voor twee rockers. Hierin speel je een track tegen elkaar waarbij je afwisselend stukken van een track speelt. Het duidelijkst kun je dit zien in het filmpje aan het eind van de review. De multiplayer mode geeft het spel een leuke extra, maar omdat je vaak afwisselend speelt in een track is het soms wat saai op de makkelijkere niveaus want je hebt soms niets te doen. Verder is de multiplayer hetzelfde als in andere muziekgames; leuk en met vlagen erg spannend!