Lego Star Wars

Lego Star Wars is al een hele tijd uit voor de gangbare consoles. Na lang zoeken vond ik het spel eindelijk voor een acceptabele prijs en werd het dus hoog tijd voor een review. De titel laat weinig te raden over: met behulp van Lego ervaar je de wereld van Star Wars. In dit geval Episode I, II en III.

Lego is van alle leeftijden en gaat doorgaans vele generaties mee. Vroeger hadden mijn broer en ik een grote bak vol met Lego op zolder staan, waar menig uurtje ontwikkeld werd aan kastelen, raceauto\'s en natuurlijk (ruimte)schepen. Later kwam daar ook nog eens technisch Lego bij. Na de basisschool was Lego voor ons beiden niet meer interessant, maar de bak met Lego staat nog steeds op zolder, geduldig te wachten op de volgende generatie. Ook ontwikkelaar Traveller\'s Tales heeft gekozen voor een zeer kindvriendelijke game, waardoor het spel voor praktisch iedereen te spelen is die een controller op de goede manier weet vast te houden.

De game begint in de Star Wars bar, waarin de Jedi\'s Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi je eerste bestuurbare personages zijn. In het begin kun je alleen kiezen om Episode I te spelen, maar na het uitspelen van de eerste scène zijn ook Episode II en III vrijgemaakt om te spelen. Wie bekend is met de films zal geen enkel probleem hebben de scènes in het spel te herkennen, want de originele Star Wars muziek en geluidseffecten (denk aan de lightsabers en laserpistolen) worden gebruikt. Alleen is alles uitgevoerd in Lego stijl. Vrijwel alle scènes zijn in 3D-platform uitgevoerd, maar naast het vele springen en klimmen kom je ook een paar boss-fights tegen. Onder andere Darth Maul, Jango Fett en Count Dooku zullen met smart op je wachten.

De besturing wijst zich helemaal vanzelf, omdat er een duidelijke (Engelstalige) uitleg gegeven wordt als het spel een bepaalde actie van je verwacht. Toch kan het geen kwaad de handleiding een keertje door te lezen. Zo kom je erachter hoe je andere characters kunt besturen en hoe je de verschillende eigenschappen van de personages het beste kunt gebruiken. In eerste instantie lijkt het enige doel de scène uit te spelen, maar dat is maar een klein deel van de game.