Ridge Racer 6

Ridge Racer 6 had voor de Xbox 360 een launch-titel moeten worden. Op zich is dat in de Verenigde Staten en Japan aardig gelukt, maar hier in Europa moesten we nog eventjes wachten. Het begint een trend te worden.

Het spel begint met... Pacman! Na een rondje spelen of gewoon de start-button indrukken begint de intro met Namco\'s vaste pitspoes Reiko.

In het hoofdmenu vind je de gebruikelijke instellingen en kun je kiezen uit World Explorer, Single Race, Global Time Attack, Multi Battle en natuurlijk een Online Battle. Met een paar keer drukken kun je dus meteen aan de slag.

De World Explorer is een bijna verplichte optie. Hierin speel je andere auto\'s vrij en kom je praktisch alle circuits tegen die het spel te bieden heeft. In een soort honingraat kies je je circuits en toernooien. Je begint zoals gewoonlijk met nummer 1 en kunt zo doorgaan tot 111. Daarna begint het echte werk, want dat waren pas de beginlevels.

In Ridge Racer zijn geen officiële wagens of circuits te vinden, maar dat maakt niet minder spectaculair. De circuits zitten tjokvol bochten en vaak zul je heuvels op en af stuiteren of door grote tunnels scheuren. Al die bochten zijn erg belangrijk, want Ridge Racer 6 draait maar om één ding: driften.