Need for Speed Underground Rivals (import)

Let op: Het betreft hier een importversie van het spel. Een Europese versie kan afwijken!

Wie nog nooit gehoord heeft van The Need For Speed serie heeft de afgelopen jaren weinig meegekregen van de gehele gameswereld. Eerst mocht je racen, toen achtervolgen, later in Porsches rijden en met Underground kwam The Fast and The Furious naar je toe. Tunen, skinnen en pimpen met je bling-bling vierwieler. In dat rijtje worden nu de rivalen toegevoegd voor de PSP.

Na het overbekende (en nooit te skippen) \"Challenge Everything\" komt er een behoorlijke laadtijd. Natuurlijk verschijnt er ook nog even de melding dat je in het echte leven niet zo mag racen als in het spel. Dan nog even een intro (waarvan ik me afvraag waarom die niet de game engine gebruikt) skippen en dan mogen we op start drukken. Een menu verschijnt. Na wat laden...

Wie weinig geduld heeft gaat meteen naar de Race Now optie waarmee je, na een paar kleine instellingen, op een circuit aan de slag kunt met het spel.

Voor de hardcore gamer zijn er de Quick Play Battles en de Circuit Races ter beschikking in het hoofdmenu. Bij deze varianten krijg je punten en geld als beloningen, mits je de opdrachten en races tot een goed einde brengt.
Die beloningen kun je weer gebruiken in de Pocket Garage waar je je complete wagenpark onderhoudt. Aldaar tune en skin je je wagen tot je helemaal tevreden bent met je über bolide.

Je status check je in My Underground en de muziek stel je in bij de Pocket Trax. Allemaal tot in de puntjes verzorgd, al is de besturing in het menu erg traag. Even snel twee menuutjes terug is er niet bij.