World of WarCraft

Geld verdienen kan door quests goed af te ronden of door monsters te verslaan, maar het is ook mogelijk om zelf je eigen handel te gaan opzetten. Door de professions die World of WarCraft rijk is, kan je je eigen items gaan maken en deze kunnen weer goed te verhandelen zijn.
<\/center>
De professions zijn onder te verdelen in drie categorien, namelijk: verzamelprofessions, productieprofessions en service professions. Met de verzamelprofessions kan je de ingredinten verzamelen die voor de productieprofessions benodigd zijn. Van de professions mag je er twee kiezen en naast deze twee professions zijn er ook nog Fishing, Cooking en First Aid te leren en die altijd te kiezen zijn.

De meeste professions werken in paren. De professions Herbalism en Alchemy vullen elkaar bijvoorbeeld aan en door deze twee professions te nemen kan je zonder tussenkomst van iemand anders je eigen potions maken voor eigen gebruik of om te verhandelen. Voor elke keer dat je een potion maakt of een ingredint plukt zal je skill omhoog gaan, waardoor je ingewikkeldere potions kan maken of moeilijker te verkrijgen kruiden kan verzamelen.

<\/center>
In elke grote stad is er wel een auctionhouse aanwezig waar je je gevonden of zelfgemaakte spullen kan verkopen. Natuurlijk kan je hier ook je spullen goedkoop vandaan proberen te krijgen als je iets hard nog hebt.

VERVOER
Als je de kaart erbij pakt van World of WarCraft dan zie je meteen hoe groot de wereld is en als je eenmaal in het spel loopt dan lijkt het nog veel groter te zijn. Als je alles zou moeten gaan lopen dan ben je een vrij lange periode bezig en het zou dan ook ondoenlijk zijn als de benenwagen je enige transportatiemiddel zou zijn.

Om te reizen tussen de verschillende regio\\\'s kan je vliegen met een gryphon. Tegen een vergoeding zal je meegenomen worden naar je eindbestemming en afhankelijk van de afstand ben je een paar minuten onderweg. Tijdens de vlucht is het enige wat je kan doen chatten met je vrienden en/of genieten van het uitzicht.

<\/center>
Naast de gryphons is het ook mogelijk om bijvoorbeeld tussen de steden Stormwind en Ironforge de tram te nemen. Deze tram is door gnomes gemaakt en hier is kosteloos gebruik van te maken. Het enige nadeel is dat je wel van de tram kan vallen als je aan het rondlopen bent en om lopend naar je plaats van bestemming te komen kan een langdurige tocht worden. Om te reizen tussen de twee eilanden kunnen Alliance-spelers gebruik maken van de boot en Horde-spelers hebben de keuze uit de boot en de zeppelin.