DVD: Penelope

Het zal je maar gebeuren, je wordt geboren met het uiterlijk van een varken. Dit alles gebeurt Penelope. Op haar familie, de adellijke Wilhern familie, rust een vloek. Het eerstvolgende meisje dat zou worden geboren zou het uiterlijk van een varken krijgen. Generaties gebeurde er gelukkig niets door de geboorte van allemaal jongens, totdat Penelope (Christina Ricci) werd geboren.


Helaas voor Penelope schaamde haar ouders zich zo voor haar dat ze haar jaren lang hebben weggestopt in een achterkamer in huis. Gelukkig is er wel een manier om de vloek op te heffen, ze moet namelijk iemand vinden die haar echt lief heeft voor wat zij daadwerkelijk is. Dus iemand die van haar gaat houden ondanks de varkensneus. Zodra Penelope 18 jaar wordt gaat haar moeder op zoek naar de juiste man voor haar dochter. Honderden mannen passeren de revue, maar allemaal rennen ze de kamer uit als Penelope tevoorschijn kom. Behalve Max (James Macavoy).

Max heeft in eerste instantie echter heel andere intenties om Penelope te ontmoeten dan echt verliefd op haar worden. Max wordt namelijk ingezet door een fotograaf om een foto van haar te maken. Deze zal dan gepubliceerd worden in de lokale krant. Want nog niemand behalve de bang weggerende mannen heeft Penelope ooit gezien. Zelf ziet Penelope Max wel zitten, tot ze er achter komt wat zijn ware intenties zijn. Ze vlucht, ze kan het allemaal niet meer aan en komt in de stad terecht waar ze in aanraking komt met Annie (Reese Witherspoon). Samen met haar beleeft ze genoeg spannende en grappige momenten. Maar ook Max geeft niet op om haar te vinden. Is hij dan toch verliefd op haar geworden?


Het verhaal klinkt allemaal erg sprookjesachtig en dat wordt alleen maar versterkt door de dromerige muziek en intens gekleurde beelden in het begin van de film. Als je dan ook nog te horen krijgt over de 'boze heks met de vloek' is de sfeer helemaal gezet. Je wordt zelf nog even in spanning gehouden, want je krijgt Penelope nog niet meteen te zien, wel een aantal lijkbleke mannen die een kamer uitrennen. Je zou dus denken dat ze er vreselijk uitziet, maar niets is minder waar. Want zelfs met varkensneus ziet Christina Ricci er nog steeds lief uit. Een modern sprookje kun je het dus wel noemen. Alle elementen zitten erin om vlinders in je buik te krijgen, en bijna te roepen: “Hij is echt verliefd op je!” of “kijk nou uit voor die man!”.

Penelope is een typische vrouwenfilm. Ben je een man die van Harry Potter houdt en andere fantasie-films dan zou je het heel misschien nog wel trekken. Maar bovenal is het een familiefilm. De film zelf duurt iets meer dan 100 minuten en daarmee houdt de dvd-versie dan oook eigenlijk wel op. Er zijn geen extra’s te vinden op dit schijfje. Tenzij je de trailer een extra noemt. Zonde al zeg ik het zelf, bij elke film zijn er toch wel bloopers? En die hadden ook erg leuk geweest op de dvd.



Label:RCV Home Entertainment Releasedatum: juni 2008
Waardering Film:
Waardering extra's: