CD: Tom Jones - 24 Hours

Tom Jones, wie kent deze man niet? Jong en oud, allemaal hebben ze wel eens van hem gehoord, ieder in zijn eigen tijd. Anno 2008 brengt de inmiddels 68-jarige zanger een nieuw album: 24 Hours. Hij laat zien (of eigenlijk horen) dat leeftijd er niets toe doet en dat je na zoveel jaren nog altijd 'hot' kunt zijn. Dat Jones voor veel artiesten uit de huidige tijd een inspiratie is geweest, mag duidelijk zijn. Andersom is dat ook het geval. Zo heeft Tom zich bij het maken van dit album op zijn beurt weer laten inspireren door Amy Winehouse. Jones zelf wilde vooral terug naar de kwaliteit uit zijn Decca-tijdperk.

Alle 13 goed
Die hoogtijdagen van Decca heeft hij met zijn nieuwste cd goed weten te benaderen. De nummers op 24 Hours zijn alle 13 gewoon goed. Niet alle nummers zijn nieuw; zo covert hij 'The Hitter' van Bruce Springsteen en de klassieker 'I'm Alive' mag de cd openen. Kun je een betere keus maken, vraag je je af, want dat Tom Jones 'alive' is kan niet ontkent worden. Hij laat zien waar hij groot in is, het omvatten van veel verschillende stijlen: van wat klassiekere rock naar eigentijdse pop, met af en toe een uitstapje naar een zwoele ballad. Het zit er allemaal in bij de nog altijd aantrekkelijke Tom.


Tom Jones anno 2008


Zinderend
Jones zelf heeft aangegeven dat hij weer eens een 'zinderend' album wilde maken en dat is gelukt. Zijn nieuwste cd is zeker omgeven van een zinderende klank en straalt uit waar Tom al jaren voor staat: sexy. Niet alleen voor de liefhebber is dit album een aanrader, ook degenen die Jones nog niet zo goed kennen, zijn met deze cd erg goed uit. Lekker album: Tom is back and he is alive!


Promo van het nummer '24 Hours'


Tracklist
1. I'm Alive
2. If He Should Ever Leave You
3. We Got Love
4. Feels Like Music
5. Give A Little Love
6. The Road
7. In Style And Rhythm
8. Sugar Daddy
9. Seasons
10. Never
11. The Hitter
12. Seen That Face
13. 24 Hours


Label: Virgin Releasedatum: 24 november 2008
Waardering: