DVD: Two Twisted - De complete serie

SubheaderHet idee is simpel, eenvoudig en doeltreffend. Selecteer uit 2500 scenario’s de veertien beste, en zet vervolgens voor ieder scenario een andere regisseur aan het werk. Het filmen duurt per aflevering maximaal vier dagen, waarna er weer maximaal vier dagen mag worden geknipt en geplakt. Daarnaast moet er per set van twee afleveringen ook nog eens een link tussen de afleveringen komen. Deze opzet leverde in 2006 in Australië de serie Two Twisted op, als opvolger van de in 1996 gemaakte serie Twisted Tales. Waar The Twilight Zone de stem van Rod Serling had om de aflevering te introduceren, zo heb je bij Two Twisted Bryan Brown en zijn chauffeur Ali om de introductie te geven. Overigens speelt Bryan Brown zelf ook mee in één van de afleveringen.

Sok
De verhalen zijn zowel macaber en spannend, als mysterieus en menselijk te noemen. In slechts dertig minuten krijg je als kijker een vaak redelijk voyeuristisch beeld voorgeschoteld waarbij er veel gespeeld wordt met de camerastandpunten en de belichting. Doordat iedere regisseur weer zijn eigen stijl heeft, is het dus niet zo dat alles op elkaar lijkt. Ook de verhalen zijn zeer verschillend, ook niet vreemd als je bedenkt dat ze konden kiezen uit ruim 2500 inzendingen. De onderwerpen verschillen dan ook enorm van elkaar. Waar het ene verhaal gestart wordt met een plots kwijtgeraakte sok, zo komt een ander verhaal juist weer op gang met een hartaanval.
Subheader
De voyeur bekeken
Plot
Door de korte verhalen en de kracht van de twists in de verhalen kun je helaas inhoudelijk niet te veel vertellen zonder het verhaal weg te geven. Je zult ze dan ook gewoon zelf moeten kijken, het liefste met een aantal vrienden zodat je er na afloop ook over kunt praten zonder het weer voor iemand anders te verraden. De verhalen zijn niet nodeloos gecompliceerd en worden op precies de juiste snelheid verteld. De wisselende filmtechnieken en verhaallijnen zorgen ervoor dat je blijft kijken en alleen maar meer en meer wilt. Wat dat betreft is het jammer dat het na veertien afleveringen alweer gedaan is. Dan rest je echter niets anders om weer opnieuw te beginnen, twee aan twee te kijken zodat je de laatste gimmick van de serie kunt vinden. Waar en hoe zit de link tussen de twee afleveringen verborgen?

Label: Warner Bros Releasedatum: 8 augustus 2007 Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: n.v.t