Boek: Jeremy Clarkson - In de hoogste versnelling

SubheaderJeremy Clarkson is natuurlijk bekend als de presentator van het razend populaire Top Gear. De lange presentator is daarbij vooral bekend omdat hij zijn mening niet onder stoelen en banken steekt en ook graag commentaar geeft die vele auto-ontwerpers absoluut in het verkeerde keelgat schiet. Zeg maar gerust dat Jeremy Clarkson een soort van stand-up komediant is die wekelijks voorbijkomt op de tv. Van zijn hand is het boekje "In de hoogste versnelling" en dat gaat over de meest uiteenlopende dingen, die geen ding meer zijn, maar echt een ziel hebben.

Zo gaat het boek verder in op dingen zoals de Concorde, een speedboot en uiteraard auto's. In ieder hoofdstuk beschrijft Jeremy op zijn breedsprakige manier alle facetten van het onderwerp en legt hij aan de hand van voorbeelden hoe het niet moet uit waarom dit juist zo fantastisch is. Zo vertelt Jeremy ons dat een Toyota Corolla absoluut geen ziel heeft, simpelweg omdat er geen meneer Toyota is geweest die als jongetje een visie had, dit in tegenstelling tot Henry Royce, die wel als klein jongetje een visie had over hoe auto's moeten zijn. In datzelfde stramien bekijkt hij wel vaker hoe een voertuig of ander apparaat is ontstaan, waarbij hij voldoende vergelijkingsmateriaal erbij tovert, dat mogelijk niet eens ter zake doet.

Het resultaat is een leuk boekje, dat geschikt is voor alle fans van Jeremy Clarkson. Hij begon ooit als journalist en bereikte via zijn passie voor auto's de top. Daarnaast schrijft hij nog altijd rijkelijk columns voor o.a. de Sunday Times. Dit is het derde boek van Jeremy dat in het Nederlands is vertaald, al eerder konden we genieten van 'Auto's en zo' en 'Hardrijden in geleende tijd'. De originele titel "I know you got soul" dekt overigens de lading iets beter, want zoals al eerder aangegeven werd, niet ieder voertuig heeft een ziel, volgens de geleerde Jeremy Clarkson. Heb je een hekel aan zijn taalgebruik op de tv, dan moet je dit boek niet kiezen, voor de liefhebbers is het zeker een aanrader.


Uitgever: Uitgeverij AW Bruna ISBN: 9789022993088 Pagina's: 191
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!