Gadget: El Torro

Een goudkleurige stier op een stokje, en nee, het is niet de adult versie van het gouden kalf. El Torro zorgt voor de perfecte steak. Althans, dat belooft de verpakking.

Der Steak-Timer zum Mitgrillen
Die Lust auf das perfekte Fleisch

In deze tijd waarin cocoonen weer sterk in opkomst is, grijp je natuurlijk elke mogelijkheid aan om thuis dezelfde kwaliteit te krijgen als in een restaurant. Ook ik ben gepakt door de rage van het pokeren, wat betekent dat er menig avonduur versleten wordt met een stel andere mannen aan tafel. En als die mogen kiezen wat ze willen eten, is het al snel sparerib of steak. Zoveel vrouwelijke kanten heb ik dan ook nog wel, dat ik dan ook een fatsoenlijke maaltijd op tafel wil zetten. Spareribs gaan via de express, daar kan je niet tegenop, maar voor steaks is er dus El Torro, dat komt goed uit!

El Torro zit in een koker met een gebruiksaanwijzing. Deze is in het Duits en Engels. Ietwat jammer, maar dat kan geen probleem zijn. Je kunt hem op twee manieren gebruiken, je zet hem in de pan of maakt gebruik van de meegeleverde sensornaald. Bij de eerste optie stel je in hoe je je steak wilt hebben, medium rare, medium of well done, en hoe dik je lap rood vlees is. Bovenop rondom de stier zitten een aantal ledjes, die middels kleuren aangeven wat je gekozen hebt. Dat was het. Pan op het vuur, beetje olie, de steak erin en El Torro er naast. Het apparaatje geeft aan of de pan heet genoeg is, wat ideaal is aangezien hier in huis een elektrisch fornuis is. Tweemaal hoor je een serie piepjes, de eerste serie geeft aan dat je de steak moet omdraaien, de tweede serie dat je aan tafel kunt. Dat was 't, zo simpel.


El Torro ziet een rode lap

De andere optie is met de sensor in het vlees, waarbij opgemerkt wordt dat je hem zo ook kunt gebruiken voor het grillen van vlees, maar ook voor vis of kip. Dan moet je hem wel op de stand voor well done zetten, tenzij je een excuus zoekt om maar niet te hoeven werken de komende week. Met die sensor kun je naast de grill, ook gebruik maken van de oven zonder bang te zijn dat je gerecht een plastic garnering krijgt.

De steaks pasten zelf maar net in de pan, vandaar dat El Torro van buiten de pan over het vlees moest waken. Maar dat deed hij dan ook uitstekend, zoals je ziet op het volgende plaatje rechts. Normaal gesproken draai ik het vlees vaker om, maar nu is braaf de handleiding gevolgd. El Torro op medium rare en de oren gespitst op melodietjes die achtereenvolgens aangeven dat de steaks omgedraaid moeten worden, en vervolgens via een bord de weg naar onze monden zouden vinden. Het was perfect, boven verwachting. Je bent natuurlijk altijd waakzaam, het blijft een plastic dingetje natuurlijk. Zo was mijn vriendin nieuwsgierig en deed het batterij compartiment open. Bij het terugschuiven boog er een pinnetje om. Gelukkig ben ook ik nieuwsgierig en was dat zo gevonden en verholpen, maar het is dus wel een zwakke plek. De melodietjes die aangeven of je het vlees moet omdraaien of dat het gaar is, kun je ook instellen, maar verwacht geen orkest. Het ding doet gewoon wat hij zou moeten doen en dat dan dus ook uitstekend. Hier in huis staat ie ondanks onze eerste twijfel in elk geval binnen handbereik. Mijn moeder zei altijd dat je niet mag spelen met je eten, maar met zulke snufjes als El Torro...

Te koop bij: NonPlusUltra Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!


Wil je de El Torro zelf aanschaffen? Dat kan via www.NonPlusUltra.nl . Vul bij je bestelling de kortingscode in en je ontvangt ook nog eens 10% korting, speciaal voor bezoekers van FOK!. Deze korting is overigens ook geldig voor de andere producten die je bij gadgetfabriek.nl vindt.