Musical: Crazy For You

Chantal Janzen is in twee verschillende rollen te zien in "Crazy For You". Meestal speelt ze de dommige Patsy, een Betty Boop achtig tiepje met irritant hoog stemmetje, maar één maal per week is ze te zien in de hoofdrol van Polly. Wij zagen Chantal in de rol van Patsy en dat doet ze verdomd goed! Ze heeft volgens mij maar vijftien regels tekst in de hele musical, maar weet zich desondanks ontzettend goed te profileren en heeft de lachers op haar hand. Joke de Kruijff speelde deze avond dus de rol van Polly en dat zij een grote musicalster is mag inmiddels wel duidelijk zijn. Verrassend vind ik Anouk van Nes in de rol van Tess, die het ook erg goed doet. Minder bekende namen zijn de zeer talentvolle heren Dick Cohen, Christo van Klaveren en Peter Reijn.


Wat meteen indruk maakt, zijn de ontzettend mooie decors. Zonder moeite wordt het podium omgetoverd van een stadstheater tot een westernstadje, van de binnenzijde van het theater tot een stoere saloon tot een schitterende showtrap in de finale. Ook de choreografie is geweldig goed, vaak wel met een hoog Fred Astair gehalte. Het hoogtepunt van de show is naar mijn mening als Bobby vermomd als Zangler de echte Zangler tegen het lijf loopt, beiden in zwaar beschonken toestand. Dit is zo fantastisch neergezet door beide acteurs dat je met verbazing en schaterend van het lachen zit te kijken.


Eerlijk gezegd ging ik niet helemaal met een goed gevoel naar huis. "Crazy For You" is namelijk een beetje saai zo nu en dan. De liedjes zijn wat langdradig en dat maakt de sowieso al twee en half uur durende musical een lange zit. Het verhaal komt niet echt op gang. Steeds als je weer net lekker in het verhaal zit, wat op zich vrij grappig is en zo af en toe wat weg heeft van een kruising tussen een klucht en een western, dan wordt deze onderbroken door een danspartij of langdradige ballad. Tja, het is tenslotte een musical. Al met al is "Crazy For You" iets wat je toch echt gezien moet hebben als je van musicals houdt! Meer informatie en de speellijst zijn te vinden op musicals.nl

foto's Deen van Meer