DVD: ' Q & Q'

Blijkbaar had de producent van 'Q & Q' geen originele banden meer in het archief liggen, want de beelden van deze DVD's zijn rechtstreeks afkomstig van televisie. Voor sommige kijkers zal dit misschien storend overkomen, want bij een groot deel van de afleveringen komt het jaren negentig logo van de medeproducent en omroepvereniging KRO in beeld. Daarnaast heeft Bridge Entertainment, verantwoordelijk voor de DVD-uitgave, geen grote investering gedaan om de kwaliteit van het beeldmateriaal op te vijzelen. Regelmatig komen er, vooral in de eerste afleveringen op de eerste disc, strepen in beeld die nog het meeste lijken op de strepen die je ziet als je een videoband te vaak hebt afgespeeld. Wellicht leuk om de nostalgie van de serie te combineren met de techniek van vroeger, maar met een kleine investering had de kwaliteit ongetwijfeld omhoog geschroefd kunnen worden.



Lelijke strepen in het beeld


De DVD bevat een groot aantal trailers voor andere 'oude' televisieseries die Bridge Entertainment op de markt heeft gebracht. Deze moeten zelf worden opgestart via het menu en bevat promotiemateriaal voor o.a. Swiebertje en 'de film van Ome Willem'. De uitgave bevat geen extra beeldmateriaal over 'Q & Q' zelf.

De DVD-box bevat in totaal 295 minuten beeldmateriaal, is uiteraard Nederlands gesproken (en niet ondertiteld), heeft het standaard televisieformaat 4:3 en bevat Dolby Digital 2.0 geluid.



Het menu van de DVD