Theater: Fuego!

Het begint met een F en eindigt met een uitroepteken. Nee, het is niet FOK! maar de spektaculaire Spaanse dansshow FUego! We bezochten de première-voorstelling in het Rai Theater, welke deze keer niet opgeluisterd werd door een blik BN-ers. Wij hebben ze althans niet kunnen spotten. Bijna een jaar geleden bezochten we Fuego! ook. Het was even afwachten of de show sindsdien veranderd zou zijn. Helaas, op wat kleine wijzigingen na bleek het om dezelfde show te gaan. Dat maakte de show er echter niet minder om. De show is dermate boeiend en indrukwekkend, dat deze ook een tweede keer nog een lust voor ogen en oren is.



Het Rai Theater is onlangs vernieuwd, of volgens mij zelfs helemaal nieuw, en waarschijnlijk heeft de zaal daardoor nog wat kinderziektes. Het geluid was minder goed dan de vorige voorstelling van Fuego! die wij bezochten in de Pepsi Stage en ondanks dat wij slechts op de zevende rij zaten, was het zicht erg beperkt. Ik ben niet één van de langsten en keek dus tegen het achterhoofd van de meneer voor me die dat overduidelijk wel was. Jammer, want Fuego! is gewoon puur genieten van schitterende lijven, adembenemende dansen en een geweldige lichtshow. En nu was het een beetje links en rechts wat beelden van het podium proberen op te vangen.



Wat opviel is dat sommige mannen van het gezelschap volgens mij een stuk langer bij de make-up hadden gezeten dan de vorige keer. Een volgende keer mogen ze dat wat mij betreft laten, want ze zijn stuk voor stuk al plaatjes zonder de overdreven oogmake-up.

Ondanks het beperkte zicht en het feit dat we de show al een keer eerder bezocht hadden, hebben we zeer zeker genoten van Fuego! Het blijft een schitterend mooi spectakel, wat zeker de moeite waard blijft om te bekijken. Mochten ze in 2005 weer naar Nederland komen, dan ben ik er zeker weer bij. Wil je een beetje een indruk hebben van de show, neem dan eens een kijkje op de mooie Fuego! website. Fuego! tourt tot 17 oktober in Nederland, dus wil je ze gaan zien, moet je er snel bij zijn!