CD: Alanis Morissette - So-Called Chaos

Alanis is een van mijn favoriete zangeressen. Daarom ben ik aan de ene kant heel blij met deze CD en aan de andere kant mis ik iets. De reden waarom ik blij ben, is de aanwezigheid van de diepzinnige sfeer op het album: Alanis weet op een gecompliceerde maar enorm boeiende manier haar denken en doen te vertellen. Dit doet ze met zinconstructies die alleen door haar zo super in elkaar kunnen worden gezet. Wat dat betreft slaagt Alanis weer op alle fronten. Ook klinken de nummers enorm lekker en weet ze een goeie balans te vinden tussen rock-Alanis en rust-Alanis.

Hetgeen ik juist mis, is de rauwe rand van Alanis. Waar ze zo lekker kon snauwen in "Oughta Know" en "Sympathetic Character", zingt ze nu rustig, ingehouden en soms zelfs zacht. Daardoor klinken sommige nummers, zoals "Everything" niet optimaal. Ook mis ik soms haar overslaande stem zelfs, een herkenbare kwaliteit van de stem van Alanis.

Ik geef de kwaliteit van de nummers een 7,5 en de CD in totaal een 8,5, omdat Alanis voor de koper enorm veel over heeft in de vorm van de toegevoegde entertainment.

Artiest: Alanis Morissette Titel: So-Called Chaos Label: Maverick Releasedatum: 18-5-2004 Lengte: 41:06 Genre: Rock
CD
1. Eight easy Steps (2:52)
2. Out is Through (3:52)
3. Excuses (3:32)
4. Doth I Protest Too Much (4:03)
5. Knees of My Bees (3:41)
6. So-Called Chaos (5:03)
7. Not All Me (3:58)
8. This Grudge (5:07)
9. Spineless (4:15)
10. Everything (4:38)