Game Review: Kill Switch

Who am i?
In Kill Switch ben jij Bishop, een huurling, uitgerust met nanotechnologie die er voor zorgt dat je sterker bent dan normaal.



Aan het begin van het spel weet je je niks meer te herinneren en sta je onder controle van iemand die Archer heet en probeert, met jou onder zijn hoede, een kernbom te bemachtigen. Maar naarmate het spel vordert zul je steeds meer van je geheugen terug krijgen en achter de waarheid komen. Om daar achter te komen ga je kogels niet uit de weg.

Zoek Dekking!
Bij Kill Switch draait het om één ding en dat is iedereen en alles aan flarden schieten. Je hoeft bij deze game je niet druk te maken om eindeloze stealth acties en strategische missies. Dit maakt Kill Switch een heerlijke oude bekende shooter.



Een knop die je na het gebruik van Kill Switch niet gauw meer zal vergeten is de L1 knop. Deze knop gebruik je voor het zoeken van dekking achter alles wat je maar kunt verzinnen. Muren, balken, tafels, kratten en ga zo maar door. Dit maakt het spel wel een stuk leuker. Je kunt namelijk ook nog op verschillende manieren schieten als je eenmaal dekking hebt gezocht. Je hebt namelijk twee manieren om je tegenstander om te leggen als je dekking hebt gezocht. Je kunt blind schieten door je wapen boven of naast je dekking te houden en knallen, of je schiet gericht met het risico je hoofd te laten zien. Mocht je nou toch een headshot ontvangen zul je niet gelijk sterven. In Kill Switch hebben de makers namelijk iets gedaan wat anders is dan normaal. Zodra je een hit krijgt zal de balk die jouw leven aangeeft minder worden en als je meerdere kogels achter elkaar onvangt zal dat uiteindelijk leiden tot de dood. Maar als je na het voelen van wat kogels in je buik weg duikt en daar blijft zitten dan zal je kracht tot een bepaald aantal procent weer terug groeien.