EA Mobile - Najaar

The Sims: Medieval
The Sims: Medieval brengt je Sims naar de middeleeuwen waarbij je een sociaal, middeleeuws leven moet beheren. Het zal mogelijk zijn je eigen Sim aan te maken en daarbij te kiezen uit talloze verschillende lichamelijke features. Daarnaast kun je je personage een persoonlijkheid meegeven waardoor de interacties kunnen verschillen.

The Sims: Medieval lijkt qua gameplay erg veel op zijn grote broertje op de PC. Je maakt namelijk een personage aan en die ga jij door middel van opdrachten naar de top van het koninkrijk brengen. Het aanpassen en bouwen van huizen zal ook in deze versie niet geheel mogelijk zijn, de focus ligt meer op jouw personage en hoe hij omgaat met zijn opdrachten en de omgeving eromheen.

SimsSims

De game ziet er goed uit en de personages in het spel zien er echt 'Sims'-achtig uit. Je hebt een ton van gespreksmogelijkheden en bij elk personage zal je moeten uitzoeken met welke onderwerpen je iemand kan aanspreken. Door deze manier van interactie zal jouw Sim ook zijn opdrachten verkrijgen en groeien in de rol die hij zal gaan krijgen. Zo zal iemand die met een zwaard aan het zwaaien is het leuker vinden om over wapens te praten dan over politiek.

De game is erg 'lineair' in tegenstelling tot andere Sims-games, je maakt een personage en doorloopt de opdrachten. Mocht het zo zijn dat je een opdracht niet goed kan uitvoeren door tijdsgebrek of omdat je personage doodgaat zal je een nieuw personage moeten maken.

The Sims: Medieval voor iOS is 22 september uitgekomen in de App-Store.

Battlefield 3: Aftershock
Ook ik heb mijn handen mogen leggen op de iPad-versie van Battlefield 3 waar Roy recentelijk een preview over heeft geschreven. De game is nog in een vroege bèta maar dit neemt niet weg dat hij al erg lekker wegspeelt.

Waar Roy erg ontevreden was over de controls van het spel moet ik aangeven dat het even wennen was maar er wel zo in zat. Aan de linkerkant van het scherm, op een willekeurige plek waar je je vinger neerzet verschijnt een pookje op het scherm waarmee je rondloopt. Door een vinger aan de rechterzijde van het scherm neer te zetten kan je rondkijken en richten terwijl je loopt.

BattlefieldBattlefield

Voor wie goede controle heeft van de vingers kan met een vinger die hij vrij heeft op de schietknop drukken op het scherm, deze zit aan de rechterzijde. Mocht je dat niet kunnen, zoals ik, dan is de auto-aim een goede hulp. Op het moment dat je met je vizier enkele millimeter bij een vijand in de buurt bent schakelt hij vast en kan je het richten loslaten en gaan schieten.

In het begin is het zeker even wennen hoe je moet richten en vuren maar dit zal je al snel onder de knie krijgen en je vijanden op koelbloedige manieren doodschieten en granaten toewerpen. Battlefield 3: Aftershock zal dit najaar voor iOS uitkomen.