Majin and the Forsaken Kingdom

Majin

In Majin and the Forsaken Kingdom ga je op avontuur in een oud, onbekend koninkrijk waar je vreemde wezens en sprookjesachtige omgevingen tegen zult komen.

Er was eens een groots koninkrijk dat aangevallen werd door donkere krachten en daarna in de vergetelheid is geraakt. Honderd jaar later ga jij spelend als de jonge Tepeu dit koninkrijk weer in en ontmoet daar de zachtaardige reus Majin. Samen gaan jullie op avontuur om donkere krachten te bestrijden en dit doe je door de monsters te bevechten en puzzels op te lossen waarin samenwerken met zijn tweeën erg belangrijk is.

Majin zal een singleplayer action-adventure game worden waarin je speelt met Tepeu en je wordt gevolgd door Majin, een vriendelijk monster dat je in bepaalde situaties een commando kunt geven om iets te doen. Je hebt Majin echt nodig in verschillende situaties en gelukkig is het makkelijk om hem bepaalde commando's te geven om dingen te doen en op die manier verder te komen in het spel.

In het spel kom je bijvoorbeeld in een situatie waar een grote deur je weg blokkeert. Majin kan deze deur niet openen want er zit een slot bovenin de deur waar hij niet bij kan. Maar gelukkig is er een omweg en laat Tepeu nu degene zijn die deze weg kan bewandelen. Met een simpel commando laat je Majin knielen waardoor je via zijn rug op een hoger gelegen locatie kunt komen.
Zonder Majin ben je kwetsbaarder voor vijanden dus die ga je snel en behendig uit de weg om de deur te ontgrendelen. Waarna Majin de deur wel kan openen en zich weer bij jou kan voegen.

Majin


Tepeu is een snelle, slimme maar ietwat zwakke jongen die wel kan vechten met zijn staf maar voor de kracht heeft hij toch meer de hulp van Majin nodig. Majin is daarom groot en sterk, maar daarnaast ook een beetje dom. Als Tepeu een vijand verslaat en Majin is niet in de buurt dan zal de ziel van de vijand boven zijn lichaam blijven zweven. Zonder Majin zal de vijand na ongeveer een minuut weer tot leven komen maar als Majin er wel is kan deze de ziel absorberen waardoor de vijand dood blijft.

Majin zal met je meevechten tegen vijanden en hij zal daarvoor ook verschillende elementaire krachten kunnen gebruiken. Is er een speciale balk vol, dan kun je samen met Majin een sterke aanval doen. Je bent dus echt op elkaar aangewezen in het spel en het werkt zover ik heb kunnen gezien ook erg goed. Door vijanden te verslaan zullen je skills langzamerhand verbeteren maar wat ook belangrijk is voor het spel is dat je een vriendschap opbouwt met Majin tezijnertijd.

Majin


Het spel is gebaseerd op oude Europese verhalen, sprookjes en prentenboeken en de omgevingen zien er ook mooi en sprookjesachtig uit. Ondanks dat het spel een sprookjesachtig uiterlijk heeft is de game gericht op volwassenen. De puzzels en gevechten zijn niet geschikt voor het jongere publiek en de makers willen met dit spel ook aantonen dat het niet erg is om met nieuwe ideeën op de markt te komen.

Majin and the Forsaken Kingdom komt 25 november naar Europa, 28 november naar Amerika en pas in 2011 naar Japan. Het spel komt naar de PS3 en Xbox 360 en zal naast Engels nog acht andere talen bevatten waaronder Nederlands. Deze titel mag dan wel niet groots aangekondigd zijn maar voor mij was dit een aangename verrassing, de graphics en sfeer zijn zeker goed en het samenwerken werkt daarnaast niet slecht, dit en een verhaal van twintig tot dertig uur maken dat het zeker een titel is om in de gaten te houden.