Red Dead Redemption multiplayer

Mocht het pure schieten je beginnen te vervelen dan is het mogelijk om op grotere kaarten te spelen waarin je ook je paard kunt gebruiken, zoals een vorm van capture the flag. Doel is om in de basis van de tegenstander een goudzak te pakken en deze weer bij jouw eigen basis af te leveren. Je begint als je spawnt zonder paard maar na op je vingers te fluiten komt je trouwe ros je al snel vergezellen. Opvallend was wel dat het soms nog enige tijd kon duren voor het paard aanwezig was, dit omdat het beest ergens in de wereld gespawnd wordt en op je af komt rennen. Dit betekent dat het ergens uit het zicht van alle spelers moet kunnen spawnen, wat soms op enige afstand kan zijn, en vervolgens moet het beestje zijn weg banen naar jouw positie voor je erop kan springen. Helaas is de pathfinding soms niet de snelste als het beestje zich een weg moet banen tussen huizen en bomen om bij jou te komen en dat betekent dat het soms te lang kan duren voor je paard daar is. Maar vergeet niet dat het uiteraard mogelijk is dat Rockstar dit nog gaat tweaken voor het spel in de winkels ligt.

Red Dead Redemption

Een ander element waar nog aan gesleuteld moet worden is het respawnen. Op een gegeven moment had ik ontdekt dat twee schoten achter elkaar met de shotgun korte metten maakt met iedereen die het durft bij mij in de buurt te komen. Helaas had een medespeler de pech om vier keer achter elkaar bij mij om de hoek te spawnen waardoor ik hem vier keer achter elkaar binnen een seconde na spawnen te grazen kon nemen. Het nare is echter dat dit niet bleef bij één incident maar dat gedurende de speelsessie het voorkwam dat mensen binnen een seconde gefragd werden door slechte spawnplekken.

Voorlopige conclusie
Na ruim drie uur gamen was de pret echter voorbij en heb ik een fijne ervaring achter de rug. Hoe de multiplayer zich staande houdt als je hem langer kunt spelen kan ik uiteraard nog niet inschatten, maar deze glimp biedt mogelijkheden. De Free Roam is leuk om te doen en het is een indrukwekkende prestatie dat de open wereld staande houdt met zestien spelers tegelijkertijd. De meer normale gamemodi zijn echter ook leuk om te spelen en met wat polijstwerk hier en daar zouden die ook leuk moeten blijven. Maar of het spel nu de kracht in zich heeft om mij echt te laten houden van zwetende Mexicanen met ijskoude blikken, dat weet ik nog niet...