FOK! Wat een weer: droog overdag, in de avond een buitje

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend kan er in het noorden eerst mist voorkomen, deze zal spoedig oplossen. Verder is er eerst veel bewolking waar hier en daar korte tijd regen uitvalt. Later breekt vooral in het zuidoosten de zon door. De wind wordt geleidelijk oostelijk en neemt toe naar zwak tot matig.

Vanmiddag is er naast bewolking ook ruimte voor de zon, vooral in het zuiden en mogelijk ook het midden. In de loop van de middag neemt in het zuiden de bewolking toe en ontstaan er enkele buien, mogelijk met onweer. De buien trekken langzaam noordwaarts. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9°C op de Wadden tot 17°C in het oosten. In het noorden en westen staat er een matige wind uit oost tot noordoost. In het zuidoosten staat er een matige wind uit een zuidoostelijke richting.

Vanavond trekt er een gebied met enkele buien noordwaarts, hier kan plaatselijk onweer bij zitten. In het noorden staat er een matige, in Waddengebied soms vrij krachtige, noordoostenwind. In de zuidelijke helft van het land is er weinig wind.

Komende nacht is er in het noorden eerst nog een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. In de loop van de nacht draait de wind naar een zuidelijke richting.

Tot morgen!

                   

Avondlucht vanuit Jippie haar tuin (Foto: Jippie)
Avondlucht vanuit Jippie haar tuin (Foto: Jippie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.