Louis Gossett jr. (87) overleden

De Amerikaanse acteur Louis Gossett Jr. is op 29 maart overleden in Santa Monica, Californië, maar er is geen doodsoorzaak gegeven. Hij is vooral bekend van zijn rol als de stoere instructeur Sergeant Foley die het Richard Gere moeilijk maakt in An Officer and a Gentleman en natuurlijk als Colonel 'Chappy' in de Iron Eagle films.

Voor de rol in An Officer and A Gentleman ontving hij een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol. Hij werd ook de eerste zwarte man die die prijs won, en de derde zwarte acteur die in het algemeen een Oscar won. Tijdens zijn lange carrière won hij ook een Emmy voor zijn rol in de serie Roots.

Decennialange carrière
De acteur, bekend om zijn decennialange carrière, onthulde afgelopen jaar dat hij een potentiële professionele basketbalcarrière bij de New York Knicks heeft opgegeven toen hij besloot naar Hollywood te gaan.

Gossett Jr. maakte zijn podiumdebuut op 17-jarige leeftijd in een schoolproductie van You Can't Take It With You. Hij volgde acteerlessen, terwijl hij met een blessure buitenspel stond bij het basketbalteam.