Uitslag Ajax - FC Utrecht

Ajax heeft eindelijk weer eens gewonnen. In Amsterdam won de ploeg van John van 't Schip met 2-0 van FC Utrecht.

Ajax begon met vijf verdedigers en de Amsterdammers gaven daarmee weinig kansen weg tegen FC Utrecht, maar zelf kon de thuisploeg ook weinig creëren. In de 38ste minuut kreeg FC Utrecht via Sam Lammers een goede kans, maar die schoot wild over. In de tegenaanval kwam Ajax wel tot scoren. Na een goede lange bal van Ahmetcan Kaplan op Borna Sosa wist Brian Brobbey de score te openen.

Ook in de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Ajax controleerde zonder veel weg te geven en een kwartier voor tijd besliste Kenneth Taylor de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten na een combinatie met Brobbey. Snel na de 2-0 kwam Ajax nog wel met tien man te staan na een directe rode kaart van Devyne Rensch.