Oppermachtige Nieuwenhuis wint wereldbekercross in Italië

Joris Nieuwenhuis heeft de wereldbekercross in Val di Sole van start tot finish gedomineerd. De 27-jarige Nederlander reed van start tot finish op kop en won met één minuut voorsprong op Niels Vandeputte. Joran Wyseure werd derde in Italië.

Net zoals bij de vrouwen ontbraken verschillende veldrijders onder wie de twee Nederlanders Lars van der Haar en Pim Ronhaar, die in totaal drie wereldbekerszeges wisten te winnen. Joris Nieuwenhuis ging wel van start en de 27-jarige Nederlander had direct de beste start en zou de leidende positie nooit meer weggeven. Niels Vandeputte kon nog het langst bij de Nederlander blijven, maar halfweg de openingsronde moest de Belg afhaken bij de Nederlander.

In de rest van de rondes bleef Nieuwenhuis steeds verder uitlopen bij de concurrentie en zou met één minuut voorsprong winnen voor Vandeputte. Joran Wyseure werd op anderhalve minuut derde. Europees kampioen Michael Vanthourenhout en wereldbekerleider Eli Iserbyt kwamen als vierde en vijfde over de finish, maar wel op meer dan twee minuten van de winnaar.

Volgende week zaterdag maakt Mathieu van der Poel zijn rentree in het veld. De wereldkampioen start dan net zoals Tom Pidcock in Herentals.