FOK! Wat een weer: storm Elin komt langs

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In de nacht van zaterdag op zondag en aan het begin van zondagochtend komen er in de kustgebieden zware windstoten voor van 75 km/uur, direct langs de kust rond 90 km/uur. Dit komt door storm Elin.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het bewolkt en in de tweede helft van de ochtend gaat het in het zuiden en westen regenen. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust krachtig, windkracht 6.

Vanmiddag is het bewolkt en regent het overal. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuidenwind neemt flink in kracht toe, naar matig tot vrij krachtig boven land en langs de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. In de Limburgse heuvels zijn later korte tijd windstoten tot 70 km/uur mogelijk.

Vanavond wordt het op de meeste plaatsen droog. De wind gaat uit het zuidwesten waaien en blijft matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. Langs de kust zijn zware windstoten van 75 km/uur mogelijk.

Komende nacht zijn er perioden met regen. De minimumtemperaturen liggen rond 8°C. De wind komt uit het westen en neemt nog wat in kracht toe. Boven land is de wind matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies krachtig, windkracht 6. Aan de kust is de wind stormachtig windkracht 8, aan de westkust mogelijk storm, windkracht 9. In de kustprovincies komen er zware windstoten van 75 km/uur, direct aan de kust rond 90 km/uur.

Tot morgen!

                   

Winterse omstandigheden in Limburg België (Foto: Professionele-idioot)
Winterse omstandigheden in Limburg België (Foto: Professionele-idioot)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              
Submitter:  Bron: FOK.nl/KNMI