FOK! Wat een weer: mistig en zonnig

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Met uitzondering van het noorden komt vanochtend mist voor. In de provincies Utrecht, Noord-Brabant en Flevoland komt plaatselijk dichte mist voor met zichten van minder dan 200 meter. Hierdoor is code geel van kracht van 5:00 tot 9:00.

Vanochtend valt er in het zuiden van Limburg eerst nog (mot)regen. Met uitzondering van het noorden komt er mist voor met plaatselijk zichten van minder dan 200 meter. Halverwege de ochtend verdwijnt de mist. Het is half tot zwaar bewolkt. In de noordelijke helft is er in het begin ook veel zon. Eerst is er weinig wind, geleidelijk trekt de wind aan naar matig en komt uit het westen. In het Waddengebied staat eerst een vrij krachtige wind.

Vanmiddag is het op de meeste plaatsen droog, alleen in het oosten kan een enkele bui vallen. De middag begint met vrij veel bewolking, maar vanaf halverwege de middag breekt de zon steeds vaker door. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuidoosten. De wind komt uit het westen en is matig.

Vanavond is het droog en zijn er opklaringen. De matige wind uit het westen neemt steeds meer af, in het Waddengebied blijft de wind matig.

Komende nacht is het droog. Plaatselijk kan er mist ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van plaatselijk 6°C in het noordoosten tot 13°C in het zuidwesten. Er staat weinig wind.

  (Bron: KNMI)

Tot morgen!

De koeien in het zonnetje, de hont vol interesse (Foto: Anouk)
De koeien in het zonnetje, de hont vol interesse (Foto: Anouk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.