Tour: Etappe 15 - De strijd gaat door in de Alpen

De veertiende etappe van de Tour de France kende een bijzonder interessant einde, met een mooi duel tussen geletruidrager Jonas Vingegaard en concurrent Tadej Pogacar - hoewel Carlos Rodriguez er uiteindelijk met de etappe vandoor ging.

Het verschil tussen de twee kemphanen is tien seconden, vandaag kunnen we weer een duel verwachten. De heren gaan van start in Les Gets, vooral bekend als walhalla voor mountainbikers, en beginnen dan aan een bijna 180 kilometer lange tocht door de Alpen.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we een heuvelachtig begin, waarna we twee bergen van de eerste categorie en één van de derde en tweede categorie krijgen - die laatste is kort, maar het stijgt wel aan bijna elf procent gemiddeld en kent een stukje van zeventien procent.

Na een heel klein stukje dalen zetten we koers naar de finish, Saint-Gervais Mont-Blanc. Een slotklim van zeven kilometer aan bijna acht procent, met vooral een lastige laatste paar kilometer. Even na één uur begint deze exercitie, alle zenders zijn er nagenoeg gelijk live bij, de finish staat tussen zes en half zeven op de planning.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)