FOK! Wat een weer: steeds meer kans op een bui

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog, in het zuidoosten kan een bui voorkomen, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is matig, aan de noordwestkust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. De kans op een bui neemt in de loop van de middag toe. Mogelijk dat aanvankelijk in het (uiterste) oosten en zuidoosten plaatselijk een nog stevige onweersbui tot ontwikkeling komt met windstoten van 50-60 km/uur. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot plaatselijk 27°C in het oosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanavond komen er verspreid over het land eerst nog enkele buien voor, in het oosten mogelijk met onweer. In de loop van de avond bewegen de meeste buien noordoostwaarts weg en klaart het op maar langs de westkust kan later weer een bui ontstaan. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig, later mogelijk hard, windkracht 6-7.

In de nacht naar zondag en zondagochtend is er aan zee en in het Waddengebied kans op zware windstoten van 75-90 km/u, met mogelijk hinder voor verkeer en buitenactiviteiten. Hiervoor geldt code geel in Zuid-Holland en Noord-Holland tussen 3 en 9 uur en op de Wadden tussen 2 en 11 uur. 

Komende nacht komt er vooral in het westen en noordwesten plaatselijk een bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestenwind is boven land matig, aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordwestelijk kustgebied wordt de wind stormachtig, windkracht 8 met zware windstoten van 75-90 km/uur. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Pukeko vertoeft lekker in Drenthe op vakantie nabij Zwiggelte (Foto: Pukeko)
Pukeko vertoeft lekker in Drenthe op vakantie nabij Zwiggelte (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.