Tour: Etappe 4 - Sprinten, maar nu echt in Frankrijk

De openingsfase van de Tour de France is achter de rug, we hebben het Baskenland nu definitief achter ons gelaten. De geweldige Baskische fans worden een herinnering, nu krijgen we weer gewoon Fransen te zien, nadat Jasper Philipsen gisteren in Baiona naar de ritzege sprintte.

Vandaag volgt de op papier minst enerverende etappe tot nu toe: de heren zetten koers in Dax en finishen na ruim 180 kilometer in Nogaro, met onderweg hier en daar wat heuveltjes en dergelijken, maar niks waar echt serieus geklommen moet worden. In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zijn alle details te vinden, met name wat de toeristische informatie betreft.

Deze tweede echte sprintersrit gaat om tien over één van start, tien minuten later zit de neutralisatie er ook op en gaan we echt beginnen. Eurosport is er uiteraard weer gelijk live bij, dit keer wel op Eurosport 2 en uiteraard de digitale kanalen. Ook nu zijn de Nederlandse en Belgische TV weer een flink uur te laat, ze hebben er nog altijd weinig zin in - de finish staat kwart over vijf en kwart voor zes gepland.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)