Tour: Etappe 3 - Sprinten in het Baskenland...of in 'Frankrijk'

De tweede etappe van de Tour de France werd weer een enerverende. Victor Lafay liet zijn topvorm zijn door met een splijtende demarrage de winst te pakken, half België is woest op Jonas Vingegaard omdat dé kopman van Jumbo-Visma niet voor Wout van Aert reed - logisch, maar niet volgens België.

Enfin, vandaag de derde en laatste rit in het Baskenland, de wielergekke regio die zich al mooi heeft laten zien. De heren starten vandaag in Amorebieta-Etxano - of Zornotza, zoals de Basken zelf gewoon zeggen - en finishen na 193,5 kilometer in Baiona - of Bayonne, volgens de Fransen zijn we hier in Frankrijk. Vooral in het begin liggen er de nodige obstakels, maar later wordt het vlakker en dus lijken we op een massasprint af te stevenen.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier is uiteraard weer veel meer te vinden wat details betreft, net als de tijden waarop we kunnen kijken. Rond één uur schakelen we in voor de start op Eurosport, de Nederlandse en Belgische TV hebben er wederom weinig zin in en zijn pas een dik uur later live. De finish staat tussen half zes en zes op de planning.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)