NHL: Panthers op 2-0 tegen Maple Leafs, Stars slaan terug tegen Kraken

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn donderdagavond weer twee playoffwedstrijden gespeeld in de halve finales van de conferences. De Maple Leafs ontvingen de Panthers, terwijl de Stars opnieuw bezoek kregen van Daniël Sprong en de Kraken.

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers (0-1)
Na de nederlaag in wedstrijd één schoten de Maple Leafs in de tweede wedstrijd uit de startblokken: Alexander Kerfoot trof na ruim twee minuten doel en amper drie minuten later verdubbelde Ryan O'Reilly de score. De Panthers gaven echter niet op en halverwege de eerste periode was Anton Lundell trefzeker, maar vooral in de tweede periode werd het pijnlijk voor Toronto: Aleksander Barkov scoorde na negentien seconden en nog geen vijftig tellen later zette Gustav Forsling de Panthers op voorsprong. De Leafs probeerden er een overtime uit te slepen, maar Panthers-goalie Sergei Bobrovsky bleef in de weg liggen en zodoende trekken de Panthers met een 2-0 voorsprong huiswaarts voor de volgende twee duels.

Game 3: Zondagavond 7 mei, 00.30u (NL); Florida Panthers - Toronto Maple Leafs

Dallas Stars - Seattle Kraken (0-1)
Seattle, met Daniël Sprong, zette het stuntseizoen door met winst in wedstrijd één, maar in de tweede wedstrijd ging het de andere kant op tegen de Stars. De thuisploeg kwam vroeg in de tweede periode op voorsprong via Wyatt Johnston, een paar minuten later gevolgd door de handig binnen gewerkte 2-0 van Evgenii Dadonov. Rookie Tye Kartye deed kort daarop wat terug, maar via Joe Pavelski en Tyler Seguin werd het 4-1, waarna Jordan Eberle's goal weinig meer kon betekenen dan het redden van een beetje eer. De Stars wonnen met 4-2 en de serie gaat met een 1-1 stand voor twee duels naar Seattle.

Game 3: Zondagavond 7 mei, 03.30u (NL); Seattle Kraken - Dallas Stars