FOK! Wat een weer: mix van zon en regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Een strook met neerslag beslaat het midden van het land van oost naar west. In het zuiden en noorden is het droog en is de zon aanwezig. Ook de wind is verschillend; in het zuiden matig, in het noorden vrij krachtig tot krachtig. Ook vanmiddag is de buienband nog aanwezig in het midden van het land, echter trekt deze wel steeds meer naar het noorden. De temperaturen verschillen van 15 graden in het zuiden tot 18 graden in het noordoosten. In het midden van het land wordt het tijdens de neerslag niet warmer dan slechts 12 graden. Later in de middag stijgt de temperatuur in het midden, naar gelang waar de buienband zich bevindt.

Vanavond komen er onweersbuien voor in het hele land en harde windstoten. Ook kan er veel neerslag in een korte tijd vallen. Hierdoor geldt code geel in het hele land.

In de nacht naar zaterdag wordt het wat rustiger, de minima liggen tussen de 5 en 10 graden. Morgen eerst zonnig, later regen vanuit het zuiden. De 20 graden staat nog altijd.

Tot morgen!

De dag begon gister met een mix van zon en wolken (Foto: _UserName_)
De dag begon gister met een mix van zon en wolken (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.