Voice-over stemmencast voor Hogwarts Legacy onthuld

Warner Bros. Games en Avalanche Software hebben enkele van de stemacteurs onthuld voor Hogwarts Legacy, het open-wereld, actie-rollenspel dat zich afspeelt in de tovenaarswereld van 1800.

In Hogwarts Legacy speelt acteur Simon Pegg Firminus Nigellus Zwarts, het chagrijnige schoolhoofd van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Afkomstig uit een lang geslacht van Zwadderich, wordt Schoolhoofd Zwarts gehaat door de leerlingen, voor wie hij ook een grote minachting heeft. Hij is totaal ongeschikt voor zijn taak en heeft als doel zo min mogelijk werk te doen en zich niet bloot te geven aan de leerlingen. Hij concentreert zich liever op zijn status in de tovenaarswereld en zijn chirurgisch gemanicuurde baard.

Sebastian Croft en Amelia Gething spelen als vijfdejaarsstudenten die voor het eerst Zweinstein betreden de twee stemopties voor de speelbare avatar van het spel, die in hoge mate kan worden aangepast, zodat spelers kunnen kiezen welke heks of tovenaar ze willen zijn.

Lesley Nicol speelt een belangrijk personage in het spel, Professor Matilda Wemel. Zij is een Griffoendor en is de onderdirectrice van Zweinstein die de speler helpt met het bijbenen van de andere studenten door hen de Tovenaarshandboek te geven en hen de Kamer van Hoge Nood te laten zien.

Kandace Caine speelt Professor Onai die ooit een leraar Waarzeggerij was op Uagadou, de grootste tovenaarsschool ter wereld, en een begaafde Ziener wiens geloof in haar zicht werd geschokt door het feit dat ze het verlies van haar man niet had voorzien. Ze besluit die pijnlijke herinneringen achter zich te laten en accepteert een uitnodiging van professor Wemel om Divinatie te doceren op Zweinstein. De professor Astronomie, professor Satyavati Shah, wordt ingesproken door Sohm Kapila. Opgegroeid in de Dreuzelwereld, is Professor Shah toegewijd aan de wetenschappen en heeft de neiging om haar leerlingen in kronkelende en pretentieuze aforismen toe te spreken.

Fans van de franchise zullen blij zijn om Luke Youngblood, die Lee Jordan speelde in de filmreeks, te herkennen als stem van Everett Clopton, een Ravenklauw en een halfbloed die de regels aan zijn laars lapt.. Asif Ali vertolkt een andere Ravenclaw student, Mahendra Pehlwaan, een Dreuzel-geboren en een fervent regelbewaarder, wiens agressieve naleving van regels en richtlijnen zelfs de professoren een beetje moe zijn geworden!

Jason Anthony stemt zowel Haast Onthoofde Henk als de Sorteerhoed. Haast Onthoofde Henk, het huisspook van Griffoendor, ook bekend als Heer Hendrik van Malkontent tot Maling, is vriendelijk en onderhoudend, zij het een beetje pompeus. Hij kan de sleutel zijn om de Griffoendor speler te helpen antwoorden te vinden die cruciaal zijn voor het oplossen van een belangrijk mysterie - als ze bereid zijn hem een kleine gunst te verlenen waarbij een beetje bedorven rosbief betrokken is. En tenslotte, de iconische Sorteerhoed, een gevoelige, magische hoed, gebruikt kennis uit het verleden van de leerling samen met input van de speler om te bepalen welk Zweinsteins huis het beste past.

Hogwarts Legacy wordt op 10 februari uitgebracht voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc op 4 april, voor PlayStation 4 en Xbox One en op 25 juli voor Nintendo Switch.