TunesiŽ wint van Frankrijk op WK voetbal, maar moet toch naar huis; AustraliŽ wel door

Tunesië is woensdag ondanks een sensationele zege op een B-elftal van Frankrijk uitgeschakeld in de groepsfase van het WK voetbal. De Tunesische voetballers wonnen met 1-0, maar doordat Australië wist te winnen van Denemarken gaan de Australische voetballers samen met Frankrijk door naar de volgende ronde op het WK.

Tunesië moest winnen van Frankrijk en hopen dat Australië niet won van Denemarken. In de eerste opdracht slaagde de Tunesische voetballers tegen een B-elftal van Frankrijk. In de 58ste minuut kwam Wahbi Khazri op voorsprong en dat was het enige doelpunt van de wedstrijd.

Maar in de andere poulewedstrijd kreeg de Noord-Afrikanen niet het gewenste resultaat waar ze op hoopte. Australië won met 1-0 van Denemarken dankzij Mathew Leckie die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, waardoor 'The Socceroos' samen met Frankrijk naar de achste finales gaat.

Frankrijk speelt tegen de nummer twee uit groep C, terwijl Australië het opneemt tegen de groepswinnaar. Op dit moment gaat Polen aan de leiding, maar in die groep Argentinië, Saudi-Arabië en Mexico nog kans om door te gaan.