Frankrijk als eerste naar achtste finales WK

Frankrijk heeft zich als eerste land geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal. De titelverdedigers wonnen in hun tweede wedstrijd met 2-1 van Denemarken en zijn zo met zes punten zeker van een plekje bij de laatste zestien.

Denemarken begon prima aan de wedstrijd, hoewel het niet echt gevaarlijk werd. Naarmate de tijd vorderde nam Frankrijk het heft meer en meer in handen, vooral Kylian Mbappé begon gevaarlijk te worden. Een kopbal van Adrian Rabiot werd door doelman Kasper Schmeichel gekeerd en ook kansen van Antoine Griezmann en Jules Koundé slaagden niet.

Andreas Cornelius was degene die voor het grootste Deense gevaar zorgde, maar zijn knal was ook weer niet al te zorgwekkend. Ousmane Dembélé stelde Mbappé kort voor rust in staat de openingstreffer te maken, maar de ster van de Franse ploeg maaide de bal hard over het doel.

In de tweede helft begonnen de Denen wederom prima, maar ook nu namen de Fransen het over. Kansen voor Mbappé en Griezmann gingen er niet in, maar na een goed uur spelen was het toch raak: Theo Hernandez splijtte de verdediging doormidden en leverde de bal in bij Mbappé, die voor de 1-0 zorgde.

Frankrijk begon Denemarken te onderschatten en dat zorgde een paar minuten later voor de gelijkmaker van Andreas Christensen, waarna Jesper Lindström een grote kans liet liggen. Een paar gemiste kansen van Frankrijk later kwam kort voor het einde toch de beslissing: Mbappé was wederom trefzeker en bepaalde de eindstand op 2-1.