Spelers zien af van OneLove-band in Qatar omdat FIFA er gele kaart voor geeft

FIFA gaat gele kaarten uitdelen wanneer spelers een OneLove-band dragen tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar, volgens Barbara Barend. Zij heeft dat te horen gekregen van bronnen binnen de KNVB. Meer hierover bij WNL

Update 11.45 uur: Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk gaat vanavond niet met de OneLove-armband het veld op. De KNVB zwicht voor de opgevoerde druk van wereldvoetbalbond FIFA, dat nu heeft gedreigd met sancties. Ook de andere (Europese) landen die van plan waren de band op het voetbalveld te dragen, zien nu af van het dragen van de OneLove-band. 

Eerdere berichtgeving: Barend bevestigt daarmee de vermoedens die het Britse 'Sky News' en het Duitse 'Bild' al eerder publiceerden. De FIFA kondigde eerder aan om met een eigen alternatief te komen voor de OneLove-band. Op de alternatieve band zouden verschillende slogans staan zoals “Red de planeet”, “Onderwijs voor iedereen” of “Nee tegen discriminatie”.

De KNVB heeft al besloten om de alternatieve FIFA-band niet te zullen dragen.

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk liet eerder weten tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal maandagavond in ieder geval met de OneLove-band om zijn arm het voetbalveld te betreden.