FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 november 2022

AI Picture Gallery #49

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Random Pics van de Dag #787

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Kaag heeft zicht op bodem schatkist door verhoogde rente

Onze minister Sigrid Kaag van Financiën keek in de schatkist en ziet daar stukjes bodem in plaats van een vetlaagje euro's om de winter door te komen, weet het AD.

Een verhoging van de rente door de Europese Centrale Bank is daar schuldig aan. Hoe nu het prijsplafond op energie te betalen? Dat naar schatting zo'n 11,2 én 1,65 miljard euro gaat kosten.  Als dat al niet nog veel hoger uitpakt door stijgende energieprijzen. De solidariteitsbijdrage over overwinsten die bedrijven maken met fossiele energie, levert naar verwachting maar 3,2 miljard op, dat is niet genoeg.

Tot aan het voorjaar kan minister Kaag nog met de handen in het haar zitten over hoe deze tegenvaller op te vangen.

Bale schiet Wales vanaf penaltystip naast Verenigde Staten op WK voetbal

De Verenigde Staten en Wales hebben in Poule B de punten gedeeld. In Al Rayyan werd het 1-1 tussen de beide landen.

Voor rust was de Verenigde Staten de beste ploeg en stonden na 45 minuten ook terecht op voorsprong. Weah, de zoon van voormalig Gouden Bal-winnaar en de huidige Liberiaanse president George Weah, zorgde voor het openingsdoelpunt na een goede steekbal.

Wales stelde in de eerste helft weinig tegenover, maar na rust kwam de ploeg beter voor de dag. Wales kreeg ook kansen op de gelijkmaker en die zou uiteindelijk ook vallen. Na een overtreding op Gareth Bale in de zestien ging de aanvoerder zelf achter de bal staan en zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker..

Door het gelijkspel staan de Verenigde Staten en Wales op een gedeelde tweede plaats achter Engeland, dat eerder op de dag met 6-2 wist te winnen van Iran.

Nederland begint WK met zege op Senegal

Het Nederlands elftal is het wereldkampioenschap voetbal begonnen met een overwinning. Senegal werd in een moeizame wedstrijd met 2-0 verslagen.

Een slordig spelend Oranje had het in de eerste helft lastig maar kreeg wel de grootste kansen. Gakpo zorgde met een slechte voorzet ervoor dat Bergwijn die vrij voor de goal stond net niet bij de bal kwam. Frenkie de Jong leek ook op weg naar een grote kans maar hij had teveel tijd nodig. 

In de tweede helft werden de kansen voor Nederland schaarser, lange tijd was de beste mogelijk voor Van Dijk die over kopte uit een hoekschop. Aan de andere kant moest de debuterende keeper Noppert een aantal keer optreden na inzetten van Dia en Idrissa Gueye.

Uiteindelijk was het Gakpo die uit een goede pass van De Jong raak kopte. De zege kwam daarna niet meer in gevaar en diep in de blessuretijd zorgde Klaassen in de rebound van een inzet van Depay voor de 2-0.

Senegal

0 - 2

Nederland

     84' Gakpo
 90+9' Klaassen
 
 Gele kaart: N.Mendy, I.Gueye, (Senegal), De Ligt, (Nederland)
 
Stadion: Al Thumamastadion, Doha
Toeschouwers: 41.721
Arbiter: Pereira Sampaio,Bra
 
Opstelling:   Opstelling:
É.Mendy
Sabaly
Koulibaly
Cissé
Diallo (Jakobs/62)
Kouyaté (P.Gueye/73)
I.Gueye
N.Mendy
Diatta (Jackson/74)
Dia (B.Dieng/69)
I.Sarr
  Noppert
Dumfries
De Ligt
v.Dijk
Aké
Blind
Berghuis (Koopmeiners/ 79)
Gakpo (De Roon/90 4)
F.de Jong
Janssen (Depay/62)
Bergwijn (Klaassen/ 79)

Urk opnieuw toneel van rellende jeugd en 'pieten', ouderwacht had het nakijken

Plaatsvervangende schaamte heeft buurtvader Louwe als hij terugdenkt aan afgelopen zaterdagavond toen zo'n honderd rellende jongeren op Urk de boel onveilig maakten. 

Kramer is in het najaar van 2020 gestart met de ouderwacht, een groep volwassenen die jongeren in het gareel probeert te houden. Ook toen ging het weken achter elkaar mis met rellende jeugd. Mede dankzij deze oudergroep werden de rellen destijds uiteindelijk effectief aangepakt. Daarna is de ouderwacht nog enkele keren succesvol ingezet. 

Zaterdagavond was Kramer samen met nog twintig andere volwassenen aanwezig toen het faliekant misging. Praten had eigenlijk geen zin meer, merkten ze: veel jonge Urkers van 13, 14 en 15 jaar waren aan het schreeuwen en joelen, en gingen op een gegeven moment met illegaal vuurwerk smijten. Een gedeelte van de jongeren was hierbij verkleed als Zwarte Piet, net als in 2021 en 2020.

De jongeren weigerden weg te gaan, waardoor de politie moest ingrijpen en één verdachte heeft aangehouden. Burgemeester Cees van den Bos van Urk wilde maandag nog niet voor de camera bij Omroep Flevoland reageren op de zoveelste rellen in zijn gemeente. Wel legde hij uit op social media in een persbericht uit waarom de politie zaterdagavond in actie moest komen.

Oekraïne gaat burgers Cherson en Mikolayiv evacueren voor naderende winter

De Oekraïense autoriteiten zijn begonnen met het evacueren van burgers uit de heroverde gebieden in de regio Cherson (Kherson). Een woordvoerster van de regering zei dat de infrastructuur in het gebied zo zwaar beschadigd is dat het voor mensen moeilijk zou zijn om daar de winter te overleven. Hetzelfde geldt voor de naburige provincie Mykolaiv. Experts van het Internationaal Atoomenergie Agentschap hebben de door Rusland bezette kerncentrale Zaporizhia in Oekraïne opnieuw onderzocht. Tot nu toe hebben ze geen mededelingen gedaan over de bevindingen.

NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg verwacht een overschrijding van de defensie-uitgaven. Hij denkt dat de doelstelling van twee procent verhoging eerder een ondergrens dan een bovengrens zal zijn, zei hij tijdens een bezoek aan Spanje. Iedereen ziet momenteel de noodzaak in van meer uitgaven, benadrukte hij met het oog op de oorlog in Oekraïne.

Iran gebruikt grof geweld tegen demonstranten in het noordwesten

Volgens ooggetuigen speelden zich burgeroorlogachtige taferelen af in Koerdische gebieden tijdens protesten tegen kritiek het regime in Iran. Er waren gewelddadige botsingen in de steden Dschwanrud en Piranshahr, waarbij politie lukraak op demonstranten zouden hebben geschoten.

Er waren gisteren al soortgelijke berichten uit de Iraanse stad Mahabad. Hierbij zouden meerdere doden en gewonden zijn gevallen. De autoriteiten hebben herhaaldelijk harde maatregelen aangekondigd; ze beschouwen de meeste demonstranten als relschoppers die worden opgejut door buitenlandse mogendheden.

Iran speelde vanmiddag zijn openingswedstrijd op het WK tegen Engeland. De Iraanse internationals zwegen tijdens het spelen van het volkslied. Daarmee gaf het elftal een teken van solidariteit met de demonstranten tegen het islamistische regime in Iran.

Speed Race-evenementen in Need for Speed Unbound

Electronic Arts en Criterion Games hebben een nieuwe en langere gameplay-trailer van Need for Speed Unbound uitgebracht. De trailer biedt onder andere een eerste indruk van Speed Race-evenementen, zoals Meetups en Side Bets.

In Need for Speed Unbound brengen Meetups de underground scene naar de speler toe. Hier kunnen ze namelijk andere straatcoureurs ontmoeten om hun stijl en wagens te laten zien en de gok te wagen met hun zuur verdiende geld. Elke Meetup biedt spelers de mogelijkheid om races te organiseren, geld te verdienen door te winnen en nieuwe gebieden van Lakeshore City te verkennen. Toeschouwers aan de zijlijn kunnen ook meedoen aan de race door Side Bets te plaatsen en alles op het spel te zetten voor hun favoriete coureur.

Need for Speed Unbound komt op 2 december 2022 uit voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc. De game draait voor het eerst in de serie op een resolutie van 4K op 60 FPS.

Derde set aan circuits voor Mario kart 8 Deluxe

Op 7 december komen acht extra circuits naar Mario Kart 8 Deluxe met de betaalde DLC Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas voor de Nintendo Switch.

Deze derde set extra circuits bevat onder meer de fleurige velden van DS Peach’ Paleistuin en het feestelijk versierde Dennenboomdorp uit Mario Kart Tour, met volop kerstsfeer tussen besneeuwde bergen en hoge dennenbomen. Daarnaast kunnen spelers genieten van de stadsomgevingen van Londen-Ronde en buitenaardse bochten maken op het 3DS Regenboogbaan-circuit, om maar eens wat voorbeelden te noemen.

Set 3 bevat de Rotsbeker en de Maanbeker, met klassieke circuits uit de hele Mario Kart-serie, waaronder circuits die verschenen in delen voor de Wii- Game Boy Advance-, Nintendo DS- en Nintendo 3DS-systemen, en Mario Kart Tour. Elk circuit kan zowel lokaal als online gespeeld worden. De circuits zijn als volgt over de bekers verdeeld:

Rotsbeker
Londen-ronde – Race voorbij beroemde attracties - en je rivalen - om als eerste te eindigen op dit circuit, dat is geïnspireerd door Londen en oorspronkelijk in Mario Kart Tour verscheen.
Boo-bruggen – Pas op voor deze vele boo’s en probeer je voeten droog te houden op dit griezelige circuit uit Mario Kart: Super Circuit.
Kampioensberg – Scherpe bochten en stuiterende rotsblokken zijn de voornaamste hindernissen op dit bergcircuit uit Mario Kart 7.
Wigglers Woud – Spring door het dichte bladerdek en race over reusachtige bomen in dit circuit uit Mario Kart Wii.

Maanbeker
Berlijn-bezoek – Pas op voor vallende Whomps en Twhomps op je weg voorbij de prachtige stadsgezichten van dit parkoers uit Mario Kart Tour.
Peach ’Paleistuin – Tsjirpende vogels, stuiterende Chain Chomps en uitgestrekte bloemenvelden zetten de toon op dit circuit uit Mario Kart DS.
Dennenboomdorp – Scheur door de halfpipe en beklim de besneeuwde hellingen van dit circuit uit Mario Kart Tour, dat met zijn reusachtige snoepstokken en cadeautjes voor een feestelijke sfeer zorgt.
Regenboogbaan – De regenboogbaan slingert rond verschillende planeten in dit buitenaardse circuit uit Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS.

Set 3 wordt toegevoegd aan Set 1 en Set 2, waarmee de helft van uitbreidingspas-circuits beschikbaar is. De andere 24 circuits verschijnen volgend jaar. Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas omvat zes verschillende sets met elk acht circuits, die aan het eind van 2023 allemaal zijn verschenen.

Groepsaanvallen in One Piece Odyssey

In One Piece Odyssey herleven spelers enkele herinneringen van de Straw Hat Crew, waarvan sommige zich afspelen in Water Seven. Ze zullen het ook moeten opnemen tegen bekende vijanden zoals CP9's Lucci en Kaku.

Deze nieuwe video toont ook Bond Arts, krachtige speciale aanvallen van drie personages die vrijgespeeld moeten worden door deze personages rafelige herinneringen te laten beleven en deze te voltooien. De trailer legt ook uit hoe spelers de kracht van de Memory Cubes zullen kunnen gebruiken om hun vaardigheden te verbeteren en de overhand te krijgen in de strijd.

One Piece Odyssey komt 13 januari 2023 uit op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via Steam.

Kort rechtbanknieuws: Willem Engel en Sanil B.

Willem Engel hoorde het OM vragen hem te veroordelen tot 180 uur papierprikken wegens ongehoord blaten op social media.

De gooische kopschopper Sanil B. heeft zoals verwacht hoger beroep aangetekend tegen zijn straf van zeven jaar. Er was nog geen gehuil te horen dat zijn matties in het kwaad veel lagere straffen kregen. Wel gejammer dat OM en rechter niet helemaal eerluhk waren geweest met de bewijsvoering.

Wordt vervolgd. (pun intendend)

D66 wil rem van gezinshereniging statushouders af

D66 wil van de rem op gezinshereniging voor statushouders af. Dit kwam naar voren tijdens een partijcongres in Rotterdam dat parallel liep met dat van de VVD waar Mark Rutte heeft beloofd iets aan de instroom te doen. D66 vindt echter dat de huidige opvang niet verminderd mag worden.

Leden van D66 lieten tijdens het congres weten dat de huidige instroom juist een oplossing zou kunnen zijn voor de personeelstekorten waar veel sectoren last van hebben. Ook moeten de mensenrechten van asielzoekers beter gerespecteerd worden.

Kamerlid Anne-Marijke Podt wil ervoor waken dat Nederland steeds rechtser wordt. Sigrid Kaag liet weten dat het debat over migratie vergif bevat en ontgift moet worden. Dat ontgiften moet gebeuren met voldoende oog voor 'rechtvaardige zorgen van mensen'. Welke zorgen van mensen dan 'onrechtvaardig' zouden zijn is niet duidelijk.

Amnesty International geschokt na Staphorst, eisen ze terecht een onderzoek?

Zaterdagmiddag werd in Staphorst een auto met waarnemers van Amnesty International belaagd door voorstanders van Zwarte Piet. Directeur Dagmar Oudshoorn eist dat er een onderzoek komt naar dit voorval omdat haar medewerkers zijn geïntimideerd en bang gemaakt door de pro-pietenbeweging. Ze is van mening dat mensen die naar een vreedzame demonstratie gaan niet zo behandeld horen te worden.

Ooit begon Amnesty met het strijden voor de rechten van politieke gevangenen. Inmiddels maken ze zich hard voor de afschaffing van de doodstraf, het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, het beschermen van de rechten van vluchtelingen en het strijden tegen politiek geweld en vervolging. Allemaal serieuze kwesties.

Vind jij dat Amnesty terecht eist dat er een onderzoek komt naar deze kwestie?

Zwarte Piet of toch maar niet?  (Image by PaintedFeet01 from Pixabay)
Zwarte Piet of toch maar niet? (Image by PaintedFeet01 from Pixabay)

Engeland wint ruim van Iran op WK voetbal

Engeland is het WK voetbal in Qatar maandag begonnen met een ruime zege op Iran. In Doha won de Engelse voetbalploeg met maar liefst 6-2.

Het eerste half uur hield Iran nog stand tegen Engeland, maar daarna opende Jude Bellingham de score. Nog voor rust liep de ploeg van bondscoach Gareth Southgate nog uit naar 3-0 dankzij goals Bukayo Saka en Raheem Sterling.

Na rust vielen nog de nodige goals. Saka maakte zijn tweede van de dag, waarna Mehdi Taremi wist te scoren voor Iran. Later zorgde invallers Marcus Rashford en Jack Grealish voor goals van Engeland, waarna Taremi vanaf de strafschopstip de eindstand op het scorebord zette.

Mark Rutte houd zich aan belofte 'iets' aan asielinstroom te doen

Premier Mark Rutte heeft zijn belofte om 'iets' aan de asielinstroom te doen deze week direct uitgevoerd, blijkt uit gegevens op Rijksoverheid.nl

In ruil voor de dwangwet die het mogelijk maakt dat gemeenten, die niet staan te trappelen om asielzoekers op te vangen, gedwongen kunnen worden tot opvang, beloofde Mark de instroom aan te pakken. Het resultaat van deze aanpak voor week 46 is dat er nu 1100 aan instroom heeft plaatsgevonden tegen over 1000 in week 45 toen de premier nog niets beloofd had.

Matthijs van Nieuwkerk stopt per direct zijn werkzaamheden voor BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk staakt per direct zijn werkzaamheden voor BNNVARA. De 62-jarige presentator 'verbreekt de banden' met de omroep en legt zijn werk voorlopig neer, laat hij weten aan het ANP.  Van Nieuwkerk is van mening dat het gegeven dat zijn werkgever publiekelijk twijfelt aan zijn integriteit een verdere samenwerking onmogelijk maakt. Zo meldt RTLNieuws

Spelers zien af van OneLove-band in Qatar omdat FIFA er gele kaart voor geeft

FIFA gaat gele kaarten uitdelen wanneer spelers een OneLove-band dragen tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar, volgens Barbara Barend. Zij heeft dat te horen gekregen van bronnen binnen de KNVB. Meer hierover bij WNL

Update 11.45 uur: Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk gaat vanavond niet met de OneLove-armband het veld op. De KNVB zwicht voor de opgevoerde druk van wereldvoetbalbond FIFA, dat nu heeft gedreigd met sancties. Ook de andere (Europese) landen die van plan waren de band op het voetbalveld te dragen, zien nu af van het dragen van de OneLove-band. 

Eerdere berichtgeving: Barend bevestigt daarmee de vermoedens die het Britse 'Sky News' en het Duitse 'Bild' al eerder publiceerden. De FIFA kondigde eerder aan om met een eigen alternatief te komen voor de OneLove-band. Op de alternatieve band zouden verschillende slogans staan zoals “Red de planeet”, “Onderwijs voor iedereen” of “Nee tegen discriminatie”.

De KNVB heeft al besloten om de alternatieve FIFA-band niet te zullen dragen.

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk liet eerder weten tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal maandagavond in ieder geval met de OneLove-band om zijn arm het voetbalveld te betreden. 

Vier keer zo veel schurft als jaar geleden, GGD werkt aan spreekuren en PCR-test

De kleine beestjes die onder je huid kruipen, oftewel schurft, zijn met grote aantallen aanwezig. Sinds eind 2021 is het aantal schurftgevallen landelijk met vier keer verdubbeld en daar moeten we iets aan doen, vindt de GGD. Daarom ontwikkelt de GGD nu onder andere een PCR-test en bron- en contactonderzoek om de huidaandoening eerder op te sporen. Zo meldt AT5. 

"Ik werd helemaal gek, dit wil ik echt niet nog eens meemaken", vertelt Sam. Hij heeft eind vorig jaar schurft gehad en liep er in totaal elf maanden mee rond. "Ik krabde mezelf helemaal open." Scabies, in de volksmond schurft genoemd, komt in minder dan een jaar tijd vier keer zo veel voor. Waar eind vorig jaar nog vijf op de 100 duizend mensen met schurft rondliep, is dat inmiddels twintig op de 100 duizend. "Het is niet dodelijk, maar wel heel vervelend. Dat maakt dat we er gericht iets aan moeten doen", zegt GGD-dermatoloog Henry de Vries.

Dit voorjaar leek er een begin van de piek te ontstaan. Die is dus doorgezet en blijft inmiddels constant. "Het is iets wat veel voorkomt bij studenten die samen in een huis wonen en veel wisselende intieme contacten hebben." Amsterdam als grote stad is een plek waar dit vaker voor komt: "Als mensen dicht langs elkaar lopen en leven, komt het ook meer voor", vertelt de arts.

Sam Luxembourg liep bijna een jaar rond met jeuk. "Het was het einde van de winter, dus ik dacht aan een droge huid. Maar een vriendin van me had het ook en dat was wel toevallig, want we sliepen in hetzelfde bed. En toen kwam langzaam wel het besef dat het waarschijnlijk geen droge huid was."

Het bleek dus schurft. Sam en zijn twee huisgenoten begonnen met de standaard riedel: smeren met anti-schurftcrème, alle kleding en beddengoed op 60 graden wassen of drie dagen in een vuilniszak om de beestjes te doden. "Maar het bleef maar terugkomen. Het is heel moeilijk om je leven helemaal van je huisgenoten te scheiden, dan ligt mijn handdoek weer per ongeluk op die van mijn huisgenoot en is er meteen kans dat het blijft bestaan."

Een nieuwe campagne
"De GGD neemt deze trend heel serieus", begint De Vries. "Daarom gaan we vanaf januari meer spreekuren organiseren." Die spreekuren zijn er al op woensdagochtenden, maar de GGD gaat het uitbreiden zodat meer mensen langs kunnen komen als ze niet van hun klachten afkomen. "Zo willen we meer inzicht krijgen in wie het heeft en bron- en contactonderzoek vergroten."

Een ander middel in ontwikkeling is de PCR-test. "Die kennen we natuurlijk van de coronapandemie. Schurft laat schilfertjes achter op de huid, en we kunnen die schilfertjes in een lab onderzoeken en kijken of er DNA van de schurftmijten in zit." Op die manier zou er secuurder op schurft kunnen worden gezocht. Wanneer die test beschikbaar is voor de Amsterdammer is nog niet bekend.

Voor Sam zou het te laat zijn, maar dit soort ontwikkelingen hoopt hij snel te zien lukken: "Ik werd helemaal gek en paranoia toen het maar niet wegging." De GGD-arts hoopt dat het de piek doet dalen. "Je ziet dat het soms ineens spontaan afneemt. Dus we hopen, zeker met de inspanning die we met de GGD nu van plan zijn, dat we die curve weer naar beneden krijgen naar het oude peil. Want er helemaal vanaf raken zal niet lukken."

Oekraïne meldt zware beschietingen in het oosten

Volgens president  Zelenskyy worden Oekraïense posities in het oosten van het land nog steeds zwaar beschoten door Russische troepen. Alleen al op zondag werden bijna 400 aanvallen gelanceerd, zei hij in zijn dagelijkse videotoespraak.

Een deel van de Russische troepen die zich hebben teruggetrokken uit de zuidelijke Oekraïense regio Cherson, zijn overgebracht naar de Donbass-regio's Donetsk en Luhansk.

"De hevigste gevechten vinden nog steeds plaats in de Donetsk-regio. Hoewel er door het verslechterende weer minder aanvallen zijn geweest, blijven de Russische beschietingen helaas extreem hevig", zei Zelenskyy.

In Luhansk rukt het Oekraïense leger langzaam op, zei hij.

FOK! Wat een weer: gladheid en een buitje

herfstbanner

Goedemorgen!

In de noordelijke helft van het land heeft het afgelopen nacht nog gevroren en vriest het nog licht, er geldt dan ook code geel door bevriezing op de weg in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Utrecht. Dit zijn voorlopig ook de laatste speldenprikjes van de winter. In het westen en midden van het land komt dichte mist voor dus ook daar goed oppassen als je de weg op gaat.

De temperaturen liggen vandaag tussen de 2 graden in het noorden tot 9 in het zuiden. In het noorden en oosten kan nog een bui vallen, vanmiddag is ook de zon te zien. De matig tot vrij krachtige wind draait naar het zuidoosten. Vanavond krijgen we vanuit het zuidwesten te maken met een regengebied dat over het land trekt. De minimumtemperatuur komende nacht ligt tussen de 7 graden in de zuidelijke helft van het land tot rond het vriespunt in het noorden.

Al met al lijkt het een mooie dag te worden dus vandaag, ondanks de maandag. Tot dinsdag!

Dooi in de zon, vorst in de schaduw (Foto: _UserName_)
Dooi in de zon, vorst in de schaduw (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Sneeuwstormen in het noordoosten van de VS

Zware sneeuwval heeft delen van de staat New York lamgelegd. Verschillende mensen kwamen daarbij om het leven. Volgens de National Weather Service viel er ongeveer twee meter sneeuw in de stad Orchard Park ten zuiden van Buffalo.

Op sommige plaatsen viel er soms meer dan 15 centimeter sneeuw per uur, bericht de “New York Times”. Volgens eerste schattingen zou dit een nieuw record kunnen vestigen voor de meeste sneeuwval in een periode van 24 uur.

De gouverneur van New York, Hochul, heeft donderdag de noodtoestand uitgeroepen. Bij het ruimen van sneeuw kwamen twee mensen om het leven, in de staat Indiana ten westen van New York kwam de bestuurder van een sneeuwruimwagen om het leven bij een ongeval.

'Veiligheidsdiensten waarschuwen voor radicale weekendscholen'

Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma vindt dat er op te veel plaatsen in Nederland radicale stromingen waar on-democratische gedachten in hoofden van kinderen worden geplant". Lees meer bij WNL.

De overheid wordt al jarenlang door de Nederlandse veiligheidsdiensten gewaarschuwd voor het bestaan van dit soort plekken, ook Wiersma ontvangt regelmatig waarschuwingen over dit soort radicale weekendscholen.

Het gaat niet alleen om het verspreiden van salafistische denkbeelden, maar ook de gedachte dat ons parlement een totalitaire dictatuur zou zijn of dat we geregeerd worden door reptielen, wordt op radicale weekendscholen in de hoofden van kinderen geplant.

 

Power Rangers-acteur Jason David Frank (49) overleden

De Amerikaanse acteur Jason David Frank, die in de jaren negentig de groene en later witte Power Rangers speelde in de populaire kinderserie Mighty Morphin Power Rangers, is op 49-jarige leeftijd overleden.

Frank speelde de hoofdrol als Tommy Oliver in de oorspronkelijke serie van de show, die liep van 28 augustus 1993 tot 27 november 1995. Het werd drie seizoenen  uitgezonden  en er werden in totaal 145 afleveringen gemaakt. Hoewel zijn rol als de Groene Ranger oorspronkelijk slechts 14 afleveringen zou duren, was hij zo populair bij fans van de show dat de acteur werd teruggebracht als de Witte Ranger en de nieuwe leider van het team voor de rest van de serie.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.