Skiester Shiffrin wint wederom in Finse noorden, 30e podium zonder zege Holdener

In het Finse Levi hebben 's werelds beste slalomskiesters zondag de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen afgewerkt. Net als zaterdag stond er in het hoge Finse noorden een slalom op het programma en dat werd een spannende wedstrijd.

Mikaela Shiffrin, winnares op zaterdag, begon de zondag met de snelste tijd in de eerste run. De Duitse Lena Dürr, die zaterdag de leiding had na run één, gaf dit keer 0,07 seconden toe en werd gevolgd door de Slowaakse Petra Vlhova (+0,10) en Wendy Holdener uit Zwitserland (+0,21). Ook de verrassend sterke Noorse Thea Louise Stjernesund (+0,35) en Sara Hector uit Zweden (+0,42) zaten er nog goed bij, terwijl het Kroatische toptalent Zrinka Ljutic de rest aanvoerde op 0,73 seconden van Shiffrin.

Ljutic had het in de tweede run wat lastiger en leverde één plekje in, waardoor ze achter landgenote Leona Popovic kwam te staan. Hector pakte met 0,20 seconden de leiding, Stjernesund verloor vijf plekken. Holdener maakte grote indruk en nam met 1,14 seconden plek één in handen, waar Vlhova (+0,40) ook niet aan kwam. Dürr zakte op 0,69 seconden twee plekken, met alleen Shiffrin nog te gaan. De Amerikaanse pakte er juist nog een paar honderdsten bij en won met 0,28 seconden voorsprong, waardoor ze Holdener wederom van haar eerste slalomzege hield - het was al de 30e podiumplek voor de Zwitserse. Vlhova pakte de derde plek.