F1: Uitslag Grand Prix van Singapore

Sergio Perez heeft de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. De Mexicaan profiteerde met de Red Bull op een opdrogende baan optimaal van een goede start en hield na een stevig gevecht de Ferrari van Charles Leclerc van zich af. Carlos Sainz pakte de derde positie, terwijl kampioenschapsleider Max Verstappen in een rommelige race niet verder kwam dan plek zeven.

De race startte, een uur later dan gepland, op een natte baan met Leclerc op poleposition, voor Perez en Lewis Hamilton. Mercedes-coureur George Russel vertrok vanuit de pits na een late motorwissel, waarvoor hij zijn elfde startplek op moest geven. Perez greep meteen de eerste positie voor Leclerc en Sainz. Verstappen kende een hele slechte start en viel terug naar de twaalfde positie. Alexander Albon spinde in het achterveld en viel terug naar de laatste positie.

Verstappen klom in de beginfase vanaf twaalf snel door naar de negende plek, maar kwam daarna klem te zitten achter de Aston Martin van Sebastian Vettel. Voor Nicholas Latifi en Guanyu Zhou was de wedstrijd na zeven ronden voorbij. Latifi maakte een foutje, waardoor Zhou aan de buitenkant van de Canadees kwam en het duo elkaar raakte met veel schade tot gevolg. Er volgde een Safety Car waardoor het veld ineen schoof. Kevin Magnussen moest zijn voorvleugel laten vervangen na contact met Verstappen in de eerste ronde en viel terug naar het achterveld.

Na tien ronden werd het veld weer vrijgegeven en Verstappen profiteerde direct door Vettel en Pierre Gasly te passeren voor plek zeven. De Nederlander zat daarna rondenlang klem achter de Alpine van Fernando Alonso, terwijl vooraan Perez en Leclerc wegliepen bij Sainz en Hamilton. Daarachter lag Norris die een kleine voorsprong had op Alonso tot de motor van de Spanjaard het in zijn 350e wedstrijd begaf. Dit gaf de zesde plek aan Verstappen. Een virtuele safety volgde en Mercedes was met Russell de eerste die het aandurfde om hem op slicks naar buiten te sturen. De Brit verloor veel tijd omdat de baan nog te nat was.

Het was bijltjesdag, want Alexander Albon viel uit na eerst de muur geraakt te hebben en daarna Esteban Ocon met een motor die de geest gaf. Hierdoor waren er opnieuw virtuele safety cars. Verstappen lag op dat moment vlak achter Norris. Hamilton maakte een foutje, waardoor zijn Mercedes in de muur belandde en hij de voorvleugel beschadigde. Norris passeerde hem, terwijl Verstappen er nog niet voorbij kwam.

Vooraan stopte Leclerc na 35 ronden als eerste van de toppers binnen om naar mediums te gaan, gevolgd door Perez, Sainz en Verstappen. Norris reed nog een ronde door, wat voordelig was omdat Yuki Tsunoda de AlphaTauri in de banden zette en er een safety car volgde. De top tien werd door elkaar geschud door de actie op de baan. Perez leidde, voor Leclerc, Sainz, Norris, Verstappen, Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Sebastian Vettel, Hamilton en Gasly.

Verstappen probeerde naar de herstart Norris snel te passeerden, maar verremde zich volledig, reed rechtdoor en kon richting pits voor een nieuwe set banden. Hij moest achteraan aansluiten, maar kreeg plek dertien cadeau vanwege een lekke band van George Russell die zijn band stuk reed op de Haas van Mick Schumacher. Ook de Duitser moest de pits opzoeken met een kapotte auto.

Leclerc voerde in de slotfase de druk bij Perez op en met behulp van DRS werd de strijd met Perez spannend. Een foutje van Leclerc zorgde er echter voor dat de Monegask afhaakte en Perez een gat van twee seconden kon slaan. Verstappen reed met het mes tussen de tanden toch weer de punten in en passeerde in de slotfase nog enkele andere coureurs.

Na ruim twee uur rijden werd Perez als winnaar afgevlagd, voor Leclerc en Sainz. Norris pakte voor McLaren een belangrijke vierde plaats, voor Ricciardo, Stroll, Verstappen, Vettel, Hamilton en Gasly.