15-jarige beroofd van 5 euro door tweetal (12 en 14)

Twee jongens (12 en 14 jaar) zijn woensdagavond in Breda aangehouden. Ze zouden een leeftijdsgenoot beroofd hebben. Om 18.45 uur meldde een 15-jarige jongen zich aan het bureau. Hij verklaarde dat hij kort daarvoor mishandeld en beroofd is van 5 euro door twee jongens. Eén van de jongens kent hij. Op basis van het signalement van de andere wist een agent wie de andere jongen is. Hij had die jongen eerder die avond al aangesproken over een mogelijke bedreiging in het winkelcentrum de Barones.

Het slachtoffer liep  met een vriend in de binnenstad toen hij de twee verdachten zag lopen met een meisje. Ze riepen hem en pakten hem vast. Ze namen hem mee een steeg in bij de Ginnekenstraat. Daar sloegen en schopten ze hem. Het slachtoffer had 5 euro in zijn zak die ze van hem afpakten. Op het moment dat er andere mensen langs liepen renden de verdachten weg. Het meisje heeft de hele beroving en mishandeling gefilmd. De jongen verklaarde dat hij al eerder door het tweetal is mishandeld.

De zaak werd overlegd met de officier van justitie. Ondanks het feit dat de verdachten minderjarig zijn gaf ze, gezien de ernst van de situatie, toestemming om de beide jongens buiten heterdaad aan te houden en eventueel voor de nacht in te sluiten. Beide jongens zijn kort daarna aangehouden.