Latifi vertrekt bij Williams eind 2022

Nicholas Latifi vertrekt eind dit seizoen bij het team van Williams, zo bevestigde de renstal vandaag. Het team besloot zijn driejarige overeenkomst niet te verlengen. De Canadees de afgelopen seizoenen niet opboksen tegen zijn teamgenoten en hiermee komt er vermoedelijk een voorlopig einde aan de Formule 1-carrière van de coureur.

"We hebben wellicht niet de resultaten behaald waar we op gehoopt hadden, maar al met al was het een fantastisch avontuur", liet Latifi weten. "Ik wil graag iedereen van Williams Racing bedanken met wie ik heb gewerkt voor de afgelopen drie jaar".

Hoewel de F1-stint van de Canadees vooral werd gekenmerkt door incidenten, met als hoogtepunt zijn crash die het controversiële slot in Abu Dhabi afgelopen seizoen aanwakkerde, waren er wel degelijk kleine lichtpuntjes. De Williams-coureur reed vorig seizoen tijdens de Grand Prix van Hongarije naar een voortreffelijke zevende plek en scoorde hiermee zes belangrijke punten voor het team. Ook dit jaar reed de coureur zich op het zelfde circuit kortstondig in de schijnwerpers toen hij aan het einde van VT3 naar de snelste tijd reed.