FOK! Wat een weer: Het wordt wisselvalliger

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking verder toe en in de middag en avond kan hieruit regen vallen, eerst vooral in het westen. Op zaterdag neemt de wind aan de kust toe en kan er in het hele land regen vallen.

De temperatuur ligt rond de 17 graden.

Zondag lijkt een droge dag te worden, waar we de zon weer wat meer gaan zien, de dagen daarna lijken wisselvalliger te gaan verlopen met meer wind en regen. Kortom, de herfst doet zijn naam eer aan.

Verderop in de wereld
De winter is van start gegaan in het noordpoolgebied. Sind een aantal dagen groeit het noordpoolijs weer aan en dat is te merken in de landen die in deze poolcirkel liggen. Vooral de nachten worden kouder, maar binnenkort komt het kwik ook overdag niet meer boven nul uit. In Siberië zakt de temperatuur op een enkele plek al onder de -20. Het sneeuwdek, van soms al 20 cm dik, groeit met de dag.

Orkaan Fiona is nog lang niet uitgeraasd en heeft categorie 4 bereikt, wat de op één na hoogste categorie is op de schaal van Saffir en Simpson. Uiteindelijk zal de orkaan zijn einde vinden in het noorden van Canada na eerst nog landfall te maken in Nova Scotia.

Pukeko fietste door Kwadwijk  (Foto: Pukeko)
Pukeko fietste door Kwadwijk (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!