FOK! Wat een weer: weerman gezocht! (m/v/n)

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo hallo!

Om maar met de deur in huis te vallen, de weercrew is op zoek naar users of crew die het weerbericht willen verzorgen. Onze primeurman heeft besloten er mee te stoppen voorlopig. En ik zal eerlijk zijn, de weercrew die er nu is heeft te weinig kennis om het voor jullie leuk te houden, of inhoudelijk. Mocht je je geroepen voelen, stuur gerust een DM of PM naar mij of Jippie. 

Goed, het weer, en ik ga mijn best doen! Wat ik gister zag was een laag drukgebied met een buienkrul in het oosten die langzaam maar zeker oostwaarts ging. Een middagje centrum om de laatste dingen voor mijn bruiloft te halen dreigde in het water te vallen. Gelukkig naar mate de middag dichterbij kwam, nam de neerslag af. De zon kwam er zelfs nog even door. Vervolgens was de avond vrij rustig, wat weer betreft. Ikzelf had even een error want ik werd op slinkse manier gelokt om een vrijgezellenfeest te krijgen. Neerslag heb ik in de avond niet meer meegekregen.

Dan door naar vandaag, het afgelopen etmaal is er in tegenstelling tot eerder daarvoor weinig tot niets gevallen. Alleen in het noord en zuidoosten enkele tienden van milimeters. De zon heeft aardig geschenen bij een maximumtemperatuur van 22-23 graden. Het zuidoosten van Duitsland en Oostenrijk kent wel wat buitjes, terwijl Noord-Ierland bedekt word door neerslag dat richting Scandinavië trekt. 

Voorlopig komt er even geen neerslag, pas tegen het eind van de week staat er wel wat in de kaarten. De komende dagen zijn relatief saai, wat we meer hebben gezien de afgelopen periode. Dit komt door een hoge drukgebied boven Europa. Een laag drukgebied zien we op de Atlantische Oceaan, in lijn op de grens van Spanje en Frankrijk. Dit zal dus tegen het eind van deze week voor iets onstabiliteit zorgen maar niet heel noemanswaardig zoals we de afgelopen dagen hebben gezien. 

Zoals ik al zei, relatief saai weer dus maar wel warmer dan gemiddeld voor september met temperaturen tussen de 22 en misschien nog wel 25 in het zuiden des lands. In de loop van de week daalt de temperatuur gestaag tot rond het weekend 15-16 graden met weinig wind. 

Hopende u hiermee op de hoogte te hebben gebracht. 

Droogte en een blauwe lucht, vorige maand in Groede, Zeeland. (Foto: MizzezAmy)
Droogte en een blauwe lucht, vorige maand in Groede, Zeeland. (Foto: MizzezAmy)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!