Nieuwe ritzege voor Vine in Vuelta, Evenepoel blijft met overtuiging leider

Jay Vine heeft voor de tweede keer deze Vuelta een etappe gewonnen. De Australiër van Alpecin-Deceuninck was mee gesprongen in de vroege vlucht en maakte het ook af op de Colláu Fancuaya. Klassementsleider Remco Evenepoel maakte een sterke indruk op de klim van tien kilometer en alleen Enric Mas en Primoz Roglic konden de jonge Belg volgen.

In de achtste etappe moest er vanaf het begin geklommen worden in de Vuelta. Op de eerste beklimming van de dag zou ook de eerste ontsnapping ontstaan met onder meer Jay Vine, Marc Soler , Mikel Landa en Rein Taaramäe. Later zou ook Tibaut Pinot de sprong naar voren maken met hulp van zijn ploeggenoten.

De kopgroep liep langzaam uit naar een voorsprong van vier minuten, waar Quick-Step Alpha Vinyl de controle had in het peloton. Ondanks het strakke tempo in het peloton zou de winnaar in de kopgroep zitten en daar bleek Vine de sterkste zijn. De Australiër, wereldkampioen op Zwift, reed direct weg bij zijn medevluchters en zou zegevieren op de Colláu Fancuaya, voor Soler en Taaramäe.

In de groep van de favorieten kwam Evenepoel niet in de problemen. De Belgische rodetruidrager Remco Evenepoel kwam samen met Enric Mas en Primoz Roglic in dezelfde tijd over de streep, direct ook de eerste drie in het algemeen klassement. Zondag staat een nieuwe bergrit in de Ronde van Spanje op het programma.